Tillbaka

John Barck klar för ännu ett år i Siriuströjan

                        

John Barck, i Sirius sedan 2006, blev nyligen klar för ännu ett år i Siriuströjan. Efter sina sju säsonger i Sirius har John blivit en naturlig ledargestalt i laget och det betyder oerhört mycket för Sirius att få behålla honom ytterligare ett år, inte minst nu när laget är tillbaka i högstaserien. John besitter en sällan skådad laglojalitet och har under sina år som aktiv innebandyspelare endast spelat för två klubbar inklusive Sirius. Mellan åren 95-05 var han en poängsprutande forward i Kungsörs IBK, för att därefter komma till Sirius där han sedermera sadlats om till en stabil back som för den sakens skull inte glömt hur man gör mål. John har här svarat på några frågor kring sitt beslut att stanna i Sirius.

Vad var det som fick dig att stanna i Sirius ytterligare ett år?

- Ja, förra året, i Allsvenskan, så gav det mig inte så mycket. Vi fick ett nytt spelsystem vilket var himla kul, och det gick bra och så, men vi fick inget riktigt motstånd. Det är konstigt, man vinner nästan varje match men ändå så hittar man inte den där gnistan. Så det var en del, och sedan kom jag också in på en utbildning i januari vilket blev lite andra prioritering. Så när innebandysäsongen sedan var slut så kände jag att, skönt, nu kan jag fokusera på skolan bara. Och sedan under sommaren har jag inte kännt något sug alls. Men, sedan kom suget tillbaks i augusti när de började gå in i hallarna igen, och jag kände samtidigt att jag skulle kunna kombinera skolan med innebandyn.

Hur känns det att vara tillbaks i Svenska Superligan (SSL)?

- Det är ju där vi ska vara, vi spelade där tre säsonger senast och de två första åren var det jäkligt kul. Första året var det en ren inspiration, andra året hade vi ett lag bra nog för att nå slutspel. Sista året däremot, det var tugnt. Vi åkte ut och vann väl bara fyra matcher totalt. Då fick man känna på det också, det krävs väldigt mycket av varje spelare för att det ska hålla i SSL. Och det är också en liten morot jämfört med Allsvenskan, nu krävs det 100% av alla spelare. Är man inte där, då vinner man inga matcher.

Jämför dagens lag med laget ni senast hade i SSL

- Vi hade väl ett..namnkunnigare lag på papperet då än vad vi har idag, men jag tror att spelsystemet och fysiken är bättre idag.

Hur tror du att ert aggressiva spelsystem kommer att fungera i SSL?

- Ja, vi kommer ju hålla fast vid det spelsystem vi hade förra året och då körde vi över alla i Allsvenskan. Nu är ju spelarna mycket bättre i SSL, men det är svårt att försvara sig mot den aggressiva pressen så jag tror att det kommer att gå bra. Jag tror att det kommer att kunna ställa ganska många lag, backar framförallt. Så, i längden så tror jag på det. Tidigare har vi inte riktigt haft ett spelsystem utan vi har rättat oss efter motståndarna, men nu är det lite tvärt om, de får rätta sig efter oss. Det ska bli kul, och jag tror att publiken kommer att gilla det också.

Ivrig att komma igång med innebandyn efter sommaruppehållet körde du några träningspass med Sirius juniorer och P96- och 98:or. Hur var det?

- Ja, det stämmer. Veckan innan var jag med Loke i division tre och tränade, bara för att känna på, vilket resulterade i en fruktansvärd träningsvärk dagen efter. Sedan på måndagen och tisdagen veckan efter spelade jag med 98:orna och 96:orna och ja, det är ju en jäkla åldersskillnad på oss. Men, man märker ju hur rappa de är och, de är ju mycket klokare jämfört med mig själv i den åldern och det finns lite mer tänk nu så jag är ruggigt imponerad av ungdomsverksamheten här i Sirius. Jag tror det kan vara en bra grej att fler visar upp sig litet på det sättet, man vet ju själv hur det var när man var yngre, kom det en A-lagsspelare så höjde man sig ett snäpp.

Det här blir din åttonde säsong i Sirius. Nämn några saker som fått dig att stanna här dessa åtta år

- Ja.. Jag flyttade ju hit från Kungsörs och då kände jag inte en enda person här. Men Sirius hjälpte mig med jobb och såg till att jag kom in i laget sjukt bra och sedan hade vi i princip samma lag i två eller tre år. Det gjorde att lagsammanhållningen blev otroligt bra, vi umgicks mycket utanför innebandyn och sådär. Sedan är det också bra folk som jobbar kring klubben, för mig personligen har de verkligen tagit hand om mig. Efter att ha spelat här några år, och i takt med att jag blev äldre, fick jag också en mer tydlig roll. Vi värvade ju många som var lite yngre så jag fick en ledande roll vilket jag trivdes bra med och fann motivationshöjande. Sedan är det mycket runt om kring också, jag trivdes jättebra i Uppsala som stad och så.

Avslutningsvis - vem gör första målet i SSL?

- Jag tror att det blir.. Hm, det är många jag är sugen på att säga. Nu ska vi se, vi har AIK borta då. Jag har ju många förslag, men om jag ska säga en så säger jag.. Martin Bengtsson! Med en backhand!

Skulle Martin Bengtsson göra första målet, allra helst med en backhand, kommer givetvis en lämplig belöning att utdelas. Ett tack till John för intervjun och ett grattis till Sirius som lyckats behålla denna storväxte men ödmjuka back ännu ett år.Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners