Tillbaka

Jedheim "synd att serien inte börjar nu"

För sex veckor sedan tog Lars Jedheim och Royne Svenson över tränarskapet efter en resultatmässigt tung start av Superligan. Redan i de första två matcherna togs viktiga och kanske lite överraskande poäng mot både Caperiotäby (förlust i sudden 6-5) och sedan Storvreta (vinst 7-5), därefter har laget inte riktigt fått med sig resultaten. Bortsett från senast mot Umeå City där man vann med 2-4.
Hemsidan tog sig ett snack med Lars Jedheim efter torsdagens träning i Fyrishov.

Hallå Lars, hur ser du på de här sex veckorna som har gått sedan du tog över Sirius igen?
- Vi trodde nog att laget låg längre fram både gällande grupputveckling och fysik, men även vårt spel. Det som vi presterade såg mer ut som när man ligger på försäsongen då man fortfarande har en massa problem att lösa i spel, grupp och fysik, inte mitt i säsongen. Det känns som att vi fortfarande är kvar i någon slags uppbyggnadsfas och vi är snart inne i februari, då borde man ligga längre fram.

Vad gör du för att ta laget vidare i grupputvecklingen?
- Vi har börjat arbeta mer med att få ihop gruppen på ett bättre sätt, och får man ihop den börjar man också prestera mycket bättre. Det handlar inte bara om att få ihop taktik och fysik utan även gruppen och då gör vi lite olika gruppövningar för att utvecklas och nå vår prestationsfas som är grupputvecklingens slutgiltiga mål.

Vad har det haft för betydelse att du kört på två femmor om man relaterar till grupputvecklingen?
- Till och börja med så var det bra, då fick vi en liten ”kick” och laget fick en nytändning. De som spelade presterade men sen är det för många som inte får spela och då påverkar det gruppen på ett negativt sätt, framför allt om man förlorar. Då måste vi försöka knäcka gruppen och försöka få ordning på den igen. Därför gick vi upp mer och spelade på tre femmor delvis för att få in lite friskt blod som inte har varit med och förlorat men också för att avlasta de som spelat mycket och förlorat.

Det var ett tufft spelprogram
- Det var lite kämpigt och samtidigt tråkigt att vi hade tre matcher på sex dagar, vi är inte så långt framme som jag nämnde och en match i veckan hade varit perfekt för vår del. Då hade vi haft möjlighet att tränat lite, få ihop gruppen, träna lite o,s,v. Sen var det i den där Helsingborgsmatchen där vi åkte på en otrolig sista period som knäckte oss och det led vi av när vi mötte AIK och Jönköping. Vi fick aldrig tid att återhämta oss varken fysiskt eller mentalt, hade vi haft bättre återhämtning tror jag att vi hade fått bättre resultat i de matcherna.

Petter Nilsson är skadad och varit borta sedan Helsingborgsmatchen, vad har det haft för betydelse?
Han var ju otroligt duktig i de matcherna han stod, det var mycket tack vare honom vi fick med oss poäng mot Caperiotäby samt vann mot Storvreta. Så det blev ett stort avbräck att han försvann, och Steineck har haft det lite tungt sedan han kom in.

Målvakten Johan Olsson kom in som ersättare för Petter Nilsson, Olsson är ju en rutinerad målvakt som vet vad som gäller på den här nivån. Han startade riktigt bra mot Umeå men blev skadad efter 13 minuters spel. Hur gick dina tankar då?
- Först och främst tycker jag att det är otroligt imponerande att Johan som är 40 år kan gå in och vara så bra som han är. Han är ett fenomen men samtidigt är det ju ett hån mot alla andra målvakter att en otränad 40-åring kan gå in och dominera som han gör. När han blir skadad blev man ju riktigt skraj, det kom en massa blod på golvet och jag tänkte att man måste ringa efter ambulansen. Det såg allvarligt ut och det var otäckt.

Ni fick med er tre livsviktiga poäng mot Umeå och chansen finns fortfarande till nytt kontrakt, hur kändes det?
- Det var också mycket för att vi helt plötsligt fick lite flyt, hittills har vi inte haft så mycket sånt. Vi var ju tvungna att kämpa lite extra för att få lite flyt med oss, det var ju otroligt viktiga poäng och det var en riktig kämpainsats av samtliga som gav oss tre poäng.  

Hur går ni vidare från nuläget för att kunna prestera tillräckligt bra för att hålla er kvar i SSL?
- Vad som är bra nu är att vi har kommit betydligt längre i vår grupputveckling och fått ihop gruppen på ett bra sätt. Det gör att vi kan börja prestera, nackdelen är ju bara att det inte är så många matcher kvar. Så vi har inte så mycket att spela på, det är synd att inte serien börjar nu för då tror jag att vi hade kunnat gå betydligt bättre. Sen får vi ta en match i taget och vinna ”rätt” matcher, nu vann vi mot Umeå och det gäller att vinna mot Mullsjö också – utöver det måste vi gå 2-4 poäng bättre än Umeå och Mullsjö då kanske vi kan haka på Jönköping också men vi måste plocka bonuspoäng mellan de här matcherna.

Vilken match hittills tycker du att laget har varit närmast sin ”optimala prestation”?
- Vår optimala prestation gjorde vi nog egentligen i första perioden mot Helsingborg, vi vinner skotten med 9-1, den var klockren. Sen gjorde vi en väldigt bra match mot Storvreta.

//Peter Bohlin

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners