Tillbaka

"Jag ser verkligen fram emot det!”

Billy Nilsson om vinsten mot AIK och inför Falun-Sirius 22 oktober

I söndags blev det målrikt när Sirius tog emot AIK i Fyrishov. Matchen slutade 10-5 och för två av målen och två assist stod Billy Nilsson, som är på delad förstaplats i SSL:s poängliga efter sjätte omgången.
”Det var många som fick göra mål och poäng, det är bra att få igång det. Båda formationerna, alla elva spelarna, kom undan med bra betyg. Alla kunde dra sitt strå till stacken och det är kul förstås att vara med och bidra med mål. Det är kul med poängligan, så klart! Jag är en offensiv spelare och även om det inte bara är gjorda poäng som räknas så är det ändå ett kvitto på att man gör saker rätt”, säger Billy.

Vid matchen mot AIK fanns hela 1130 personer i publiken och bidrog till en bra stämning och bra tryck i Fyrishov, något som Billy och hela laget påverkas väldigt positivt av.
”Det var kul med så mycket folk! Jag kände direkt att det skulle bli kul att spela. Vi hade bra energi i början av matchen, men det blev en dipp efter våra 2-0. Efter att AIK gjort 2-4 kom det mer och mer energi tillbaka både från bänken och publiken. Personligen har jag alltid tyckt att det är kul med mycket folk, det blir ett annat ljud när vi gör mål om det är 1100 än om det är 600 på läktaren. Särskilt kul är det förstås när vi får bjuda på en sån här match!”, menar han. Efter matchen samlades många barn- och ungdomsspelare för autografer och fotografering med spelarna. ”Det är jätteroligt! Jag blev lite van vid det i Falun, där var det ofta så. Jag vet ju själv hur det var när man var yngre och man ser på ansiktsuttrycken att det betyder mycket för dem. Och det är kul från vårt håll också!”

Idag onsdag åker Sirius till Falukuriren arena för match mot Falun, där Billy spelade i två säsonger innan han i somras återvände till Sirius.
”Det blir verkligen speciellt och kul att möta dem. Vi har mött dem i träningsmatch tidigare i år men det går ju inte att jämföra med en tävlingsmatch där vi går in och krigar på ett annat sätt. Jag ser verkligen fram emot det! Det ska bli riktigt kul också att träffa alla spelare och publiken igen. Jag delar ju några av mina finaste innebandyupplevelser tillsammans med dem. Falun är, som jag ser det, ett av de allra bästa lagen, med ett bra bolltempo och vi är ett lag med lite lägre tempo. Jag tror att vi får se en match där Falun för spelet och där vi försöker vinna boll. Det gäller för oss att spela ett starkt försvarsspel, göra säkra passningar och gå på kontringar. Vår nyckel skulle kunna vara, om vi skulle vinna, att vi stoppar deras spel, gör det riktigt bra i försvaret och är effektiva i vändningarna”, summerar Billy, som avslutar med att han räknar med att stärka sin placering i poängligan imorgon. ”Det tror, hoppas och räknar jag med!”, säger han.

Falun-Sirius spelas onsdag 22 oktober kl 18 i Falukuriren arena.

Följ matchen via Faluns webbsändning på SSL Play, sändningsstart kl 17.50:

https://ibffalun.solidtango.com/live/ssl-omgang-7-ibf-falun-ik-sirius-ibk

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners