Tillbaka

"Jag har bara gott att säga om Sirius"

Billy Nilsson återkommer till Sirius IBK med två SM-guld på meritlistan

Billy Nilsson har skrivit på för två år med IK Sirius IBK! Billy spelade tidigare i den blåsvarta tröjan under säsongen 10/11 och flyttar nu tillbaka till Uppsala under sommaren. Han har under sin tid i Falun vunnit två SM-guld och gjorde en landskamp när han spelade i Sirius.

Välkommen tillbaka till Sirius IBK Billy!
- Tack! Jag tror på att Sirius har något på gång och jag har bara gott att säga om föreningen. Jag har haft bra kontakt med Sirius hela tiden och min flickvän ska plugga i Uppsala, så det känns naturligt. David Ahlmark har jag dessutom haft som tränare i Gävle och det var jättebra.

Vad är din bild av Sirius som förening?
- De har många mycket bra unga spelare och det verkar vara mycket på gång i föreningen. Det funkade bra när jag var där 2010/2011, med många positiva människor och jag har en trevlig bild kring allt. Det gick bra för mig när jag spelade där och jag fick mycket gott från alla. De flesta i laget är från Uppsala och känner varandra, det är bra för laget och är också ett bra sätt att få publik. Man vill ju gärna se spelare man känner!

Vad säger du om Sirius insatser den gångna säsongen och vad har du för tankar inför nästa säsong?
- Vi hade jättesvårt mot Sirius i Fyrishov, det var ren tur att vi vann... Jag trodde att de skulle gå till slutspel och det var ju så nära. De gjorde en bra insats och kom före många bra lag. I höst kommer det att finnas ännu mer rutin i laget och då måste ju målet vara slutspel.

Hur ser du på din egen säsong?
- Första säsongen i Falun gjorde jag inte så många mål, det var mest assister. I år har jag gjort mycket mål och klivit fram. SM-guld är förstås jättestort, men också Champions cup som vi vann i september.

Har du något särskilt särskilt minne från Sirius-tiden?
- Ja, jag har många bra minnen. Ett av dem är när vi var i Prag och spelade final mot Pixbo. Det var 5000 personer på läktarna och det blev straffläggning, som vi till slut förlorade. Men jag minns fortfarande känslan av att sätta 8-8-målet med tre sekunder kvar. Det var stort och jag var helt ny i laget då. Ett annat minne är när vi vann mot Storvreta med 4-1, det var första derbyt för mig. Det var riktigt kul!

Se filmklipp med Billy i nämnda derbyt mot Storvreta härwww.youtube.com/watch?v=UB8uLNgPoPA


Nicklas Stuxgren, sportchef i IK Sirius IBK, är väldigt nöjd med att Billy kommer tillbaka.
- Billy är något av en profil i hela innebandysverige och en skön och trevlig kille. Det är oerhört kul att han kommer till oss. Vi har bra go generellt i föreningen, vi är på rätt väg för att ta nästa steg i både a-lag och i hela föreningen. Billy kommer också att vara en stor inspiration för alla våra barn- och ungdomslag, säger Nicklas.


/KN

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners