Tillbaka

Intervju med Ted Wikström

Ted Wikström, ansvarig för arrangemangen vid JAS-lagens hemmamatcher, svarar på frågor kring Sirius framfart i Juniorallsvenskan.

Intresset för Sirius framfart i Juniorallsvenskan har varit stort och laget blev etta i publikligan av de 90 som deltog gruppspelet. 
Ted Wikström, som är ansvarig för arrangemangen vid JAS-lagets hemmamatcher, måste vara en nöjd man nu. Eller...?


- Givetvis är det så. Jag vill tacka alla som har slutit upp kring våra fyra hemmamatcher hittills. Trots att åtminstone två av dem haft tveksamma tider och inte allt för attraktiva motståndare har vi  haft relativt välfyllda läktare.

 - När det gäller att locka publik är vi alltså fjärde bästa lag i innebandyuppland efter Storvreta och Sirius i SSL samt Alunda i H1 och före FBC Uppsala i damernas SSL. Det säger väl det mesta!?

Sirius hade ett publiksnitt på 236 åskådare på sina hemmamatcher under gruppspelet. Nu väntar regerande JAS-mästarna RIG Umeå IBF i 1/16-final  tisdag 3 februari klockan 18.00 i Allianshallen. Hur många åskådare hoppas du på?

- Trots att starttiden kanske är lite väl tidig, så räknar jag med minst 300 personer. Vi har fått ett publiklag som motståndare och flera av killarna på planen kommer att spela landskamp för U19-landslaget senare samma vecka. 

- Vi vill att både Sirius och Upplands innebandyungdomar tar chansen att se högkvalitativ juniorinnebandy där flera spelare säkerligen kommer synas i SSL framöver.

Arrangemanget runt Sirius hemmamatcher i JAS har fått beröm av såväl publik, motståndare och domare under grupspelet. Hur känns det?

- Det är givetvis jättekul! Det har krävts tid och engagemang men vi har fått ihop en bra grupp som jobbar kring matcherna och alla drar sitt strå till stacken för att upplevelsen ska bli så bra som möjlig. Vi vill ju att vår publik ska tycka det är kul att titta på juniorinnebandy och återkomma även till denna match.

Inför säsongen lovade du att Sirius skulle bli bäst i Sverige på arrangera JAS-matcher. Har du infriat löftet?

- Både ja och nej. Jag har ju inte sett vad andra lag gör förutom de vi spelat mot, så det är svårbedömt. Men med tanke på vårt publiksnitt och att vi blivit uppmärksammade för det så kanske vi åtminstone tillhör toppen. Sen är jag lite besviken över att tekniken strulat vid ett par tillfällen, samt att vi kanske skulle vilja ösa på ännu mer, men efter våra resurser tycker jag vi har lyckats rätt bra ändå.

Kommer du att bjuda på "något extra" i arrangemanget när det nu handlar om slutspel?

- Givetvis kommer vi, precis som killarna, att steppa upp ett par snäpp. För tillfället tittar vi på ett nytt intro med mer ljus och effekter, eventuell webbsändning av matchen samt lite nytt på musiksidan. Räkna med att det blir en häftig upplevelse!


Det är ju inte bara publikligan som Sirius toppar efter gruppspelet. Det är väldigt blåsvart i toppen av poängligan också. Linus Brännkärr blev etta med 26 poäng (15 mål och 11 assist), Aron Ohlsson tvåa med 19 poäng (10+9) och Hannes Högberg fyra med 18 poäng (12+6). Vad är din analys av deras poängskörd?


-  Killarna lirar ju i samma kedja och är lagets förstalina, så att de ligger högt upp förvånar mig inte. De har en speciell kemi emellan varandra, och trots att kedjan har två rightare  så tycker jag man har löst positionsspelet bra. Mest imponerande är givetvis poängskörden av  Hannes, som ju  fortfarande spelar och tränar med  juniorerna. Den killen har verkligen blommat ut i år och är viktig både offensivt och defensivt. 


Spelgeniet och slitvargen Hannes Högberg, som varit Sirius trogen sedan han gjorde sin första innebandyträning för tolv år sedan, har i Juniorallsvenskan visat att han även är en bra målskytt.Du har ju, som fd tränare för Sirius P96, och nu  ivrig "läktarcoach", följt de flesta spelarna under många år. Vad har laget för egenskaper som gjort att man, som första Siriuslag under de senaste fyra åren, avancerat till JAS-slutspelet?


- Styrkan sitter i hur laget tacklar sina uppgifter och att alla levererar. Trots att man fick ett tidigt jätteavbräck i och med Joakim Fredéns långtidsskada så har man visat att bredden är extremt bra. Ledarna har fått ihop gruppen fint och de duktiga 98:orna, som konstant knackat på dörren, har höjt nivån vilket gjort att flera av de äldre spelarna steppat upp och gjort framsteg. Att man är starkare på alla positioner än tidigare är den största egenskapen enligt mig.

- Något som också varit  viktigt  för framgången är att laget  jobbar hårt som kollektiv, samtidigt som spelarna från SSL (A-laget) och division 1 (Gottsunda) varit de ledare de ska vara. 


- Jag vill också hylla Emil Fred, Mikael Hall och Mattias Jansson som alla tagit stora steg i sin utveckling i år. Dessa killar har stuckit ut under vissa matcher vilket har hjälpt laget oerhört mycket, även om de kanske inte alltid är de som gör flest poäng.


Emil Fred har gjort stora framsteg i sitt spel denna säsong och gett JAS-laget
stabilitet både defensivt och offensivt.


Energiknippet Micke Hall är en blåsvart spelare som aldrig viker ner sig. 
Lagkamraterna älskar hans uppofrande spel. Motståndarna hatar det...Mattias Jansson, född 1998, är en ovanligt mogen spelare trots sin unga ålder. 
Dessutom har han handleder som verkar kunna göra vad som helst med en innebandyklubba.


Vad vet du om RIG Umeå, förutom att de vann SM-guldet i JAS förra året?


- Jag brukar själv tycka att jag har relativt bra koll på ungdoms- och juniorinnebandy men RIG är oerhört svåra att bedöma. Laget har blandat och givit under gruppspelet, men jag är övertygad om att man har 15-20 procent till att plocka ut. 


- Många tycker kanske att jag är feg då jag håller dem som favoriter, men trots allt har de Sveriges två bästa 98:or, och flertalet klasspelare födda 96 och 97. Dessutom har man förbundskaptenen för U19-landslaget som tränare, så man kan ju tycka att han bör ha ett par ess i rockärmen han kastar fram i denna match.


Så vilken matchbild ser du framför dig?


- Jag tror faktiskt vi kommer att få se en målglad tillställning där Sirius kommer föra spelet och RIG kommer lura och vänta lite på misstag. Klassiskt bortaspel från Umeålaget vill säga. Kamp och vilja kommer vara nyckeln till seger och det lag som är först på de flesta bollarna kommer gå segrande ur kampen.


Och vem kommer att bli matchhjälte?


- Det blir den målvakt som vaktar blåsvarts kasse. Sedan  tippar jag att Christoffer Gustavsson kommer göra 7-6 efter 17.55 i den tredje perioden och att vi därefter, med nöd och näppe, håller undan tack vare fantastiskt målvaktsspel de sista minuterna.


Då ses vi tisdag 3 februari klockan 18 i Allianshallen! 


- Yes!


Av: MHTillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners