Tillbaka

Intervju med Daniel Stenlund

Daniel Stenlund är 97:an som skrev på ett 3:årskontrakt till säsongen som kommer. Han har utvecklat sin fysik och tagit många steg i sin utveckling. Han är en spelare som David Ahlmark tror mycket på. Kollar av hur säsongen som varit för sin personliga del. Det gröna pannbandet och vilka råd han har till unga spelare för att kliva hela vägen till SSL.

Hur tycker du säsongen har varit för din personliga del?
Tycker det har varit bra, gjort många framsteg. Det känns bra att ha åstadkommit efter första säsongen. Det kan bara fortsätta utvecklas.

Nu får du upp en lagkamrat från Juniorerna. Hur känns det?
Det är fruktansvärt kul. Han och jag är bra polare. Så det är riktigt roligt för min del. Han kommer göra riktigt bra ifrån sig är jag övertygad om.

När startar ni upp försäsongen för er i herrlaget?
Den startar 18:e maj. Då kommer vi pumpa ordentligt inför säsongen som kommer.

Hur skönt var det att vinna dubbla GULD i DM?
Riktigt kul. Var extra roligt att se HJ17 laget göra den fina upphämtningen mot Arlanda i finalen. Sen skönt att avsluta med ett GULD i HJ19 med grabbarna.

Vad har du för råd till  alla unga spelare i IK Sirius IBK som vill nå hela vägen, vad har du lärt dig på din resa?
Alltid vilja utveckla sig själv, se varje tillfälle att bli bättre. Ha riktigt kul när du håller på med sporten. Fysiken är otroligt viktig. Den krävs för att man ska klara det. Sen så spelmässigt så går det snabbare, gäller att vara klar i huvudet för att lösa olika situationer.

Hur ser du på den satsning som föreningen gör med unga spelare uppifrån och ner till Juniorerna och samarbetsföreningen Gottsunda?
Sjukt kul och bra. Ger alla unga spelare chansen att utvecklas på sin nivå. Det finns många duktiga spelare som väljer Sirius. För att bli så bra så möjligt. Att vara ung spelare i Sirius är bra, grabbarna tar hand om oss. Ser fram emot många år. Börjar med 3 som jag skrivit kontrakt på.

Om du ser framåt i Juniorallsvenskan denna säsong. Så kommer det vara 97, 98 och 99:or som ska vara gruppen, som kommer spela där säsongen som kommer. Du är en av dom ledande spelarna där. Det kommer bli dubbelmöten i serien. Hur ser du på det i samband med SSL?
Juniorallsvenskan är en rolig del i sin juniorkarriär. Tror vi har alla möjligheter i världen att göra en bra säsong. Vi har gjort fina resultat med dessa årgångar tidigare. Nu försvinner 96:orna. Men vi kommer ha ett minst lika starkt lag denna säsong.

Sen avslutningsvis så undrar vi om det där pannbandet som du har nu. Kommer vi få se dig i det framöver. Kastar du bort det gamla röda och det gröna bli det nya?
Vi får se, hur det blir. Men just nu så är det gröna pannbandet här för att stanna. 

-- 
//Jonas Boväng


Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners