Tillbaka

Inget trendbrott mot Linköping

Sirius stod för en stark upphämtning från underläge 0-4 till 3-4 i sista perioden men när Linköping gjorde 3-5 försvann också allt det som talade för poäng i dagens match. Matchen slutade 3-5 (0-2, 1-2, 2-1) och gästernas seger grundlades i första perioden.
Första perioden blir ganska passivt från hemmalaget som hade svårt att komma till några riktiga målchanser, Johan ”junior” Eriksson hade dock en fin chans i den fjärde minuten efter hög press och bollvinst. Linköping spelar ett typiskt bortaspel och ligger i skyttegravarna och väntar på sin chans att vända på spelet, när man sedan gör det så går det fort och dem är skickliga. I mitten av perioden händer det mycket, först gör Johan Olsson i kassen en dubbelräddning och i den efterföljande kontringen får junior en ny fin chans men inget mål.

Calle Kostov-Bredberg drabbas av en utvisning efter 11.25 och på det efterföljande frislaget framför mål petas bollen och zorras sedan in av Linköpings Martin Karlsson. Linköping skapar mer och mer ju längre perioden spelas men Johan Olsson i kassen är bäste spelaren i Sirius så långt och tvingas göra flera kvalificerade räddningar. Men trots Olssons storspel kan Linköping göra 0-2 i slutet av perioden efter en passning från baksidan av målet till Marcus Johansson d.ä som klipper till direkt på passningen från Martin Karlsson. Skotten i första perioden vinner Linköping med 6-13.

Andra perioden spelar Sirius upp sig men det är Linköping som skall göra sitt tredje mål efter elva minuters spel, det var en kopia på gästernas andra mål. Målet gjordes av Martin Karlsson när båda lagen spelade med en man mindre på grund av en dubbelutvisning, bara halvminuten tidigare hade Sirius chans att reducera men missade öppet mål. Det faller även ett fjärde mål till gästerna, Simon Klein lyfter in en retur när klockan står på 15.31. Calle Kostov-Bredberg kan dock reducera ganska snabbt efter Linköpings mål, det är en snygg framspelning från Johan ”senior” Eriksson som Kostov-Bredberg stänker upp i krysset.

Målet ger energi i hemmalaget som skapar flera fina chanser de sista minuterna av perioden, med en hal minut kvar drar en spelare i Linköping på sig en utvisning men Sirius hinner inte utnyttja det numerära överläget innan periodens slut. Skotten i perioden vinner Sirius med 11-6.

Om den första perioden gick till Linköping så gick den tredje klart till Sirius som reducerade till 2-4 efter drygt fyra minuter, det är ”senior” som tar en retur efter skott från Fredrik Sandquist. Sirius skapar mer och kommer lättare in på kassen än i de två första perioderna. När Patric Krisandersson spelar ut bollen till höger och Erik Svenson skjuter direkt och reducerar till 3-4 i den sjunde minuten känner nog många i hallen att matchen kommer att vända till Sirius fördel. Det är också mycket nära att Sirius kan kvittera direkt men bollen skjuts i stolpen i det efterföljande anfallet.

Linköping trycker in en retur och utökar till 3-5 med sju minuter kvar, målet känns inte särskilt rättvist med tanke på att Sirius har varit det klart bättre laget i tredje perioden. Med tre minuter kvar prickar Jesper Johansson stolpen, närmare än så kommer inte Sirius som testar att plocka ut Johan Olsson ur målet med två minuter kvar. Det skapas någon halvchans för Sirius som etablerar med en man mer, men chansen att komma ikapp försvann nog när Johan ”senior” Eriksson drar på sig en onödig utvisning på mittplanen med 41 sekunder kvar. Matchen slutar 3-5 och Linköping som har fyra raka förluster bakom sig vinner igen. Skotten i tredje vinner Sirius med 10-8.

//Peter Bohlin   
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners