Tillbaka

Inför Warberg

Söndagseftermiddag och bortamatch mot Warberg som förlorade hemma mot Jönköping för en vecka sedan med hela 7-11, aldrig tidigare har ett lag gjort mer än 10 mål i Warbergs hemmaborg vilket säkert kommer att prägla inställningen hos hemmalaget när Sirius gästar.

Sirius gjorde kanske säsongens sämsta insats senast mot Umeå City, nollpoängaren som kom till Fyrishov och var ofina nog att ta med sig alla tre poängen upp till Norrland, jag hade hellre sett att dom stannat kvar i Uppsala men Umeåsegern med 2-5 var fullt rättvis.

Matchen på söndag går alltså mellan två lag som båda behöver ta en revansch på sig själva för senaste insatserna. Warberg ligger för närvarande på tionde plats med endast 2 segrar och 38 insläppta mål skvallrar om försvarsproblem hos Hallänningarna, som antagligen ser en god chans att vinna mot Sirius som också har en tabellposition som är besvärlig. Plats 12 och endast en 1 poäng ner till Umeå City, minusmålskillnad som talar om försvarsproblem. Warberg har gjort 35 mål framåt mot Sirius 21 mål. Slutsatsen blir utifrån detta att Warberg fortfarande presterar bra framåt men har svårt att täppa till bakåt och i Sirius är problemet att man både släpper in många mål och har svårt att få utdelning framåt.

Bortamatchen mot Warberg är den första av fem raka bortamatcher (hur kunde det bli så?) och så här långt har Sirius presterat bättre på bortaplan, så inget ont som inte för något gott med sig kan man hoppas.

Tidigare möten mellan lagen:
Warberg – Sirius 12-6
Sirius – Warberg 3-12
Warberg – Sirius 9-4
Sirius – Warberg 4-6

Att söndagens möte mot Warberg blir svårt visar historiken där samtliga fyra möten i SSL hittills har slutat med Warbergsseger. Sirius har dock vunnit en match, det var på försäsongen i år, den gången blev det seger med 6-8 det är precis två månader sedan den matchen spelades. Spelarna vet hur det känns att vinna i Sparbankshallen mot Warberg vilket kan vara något som talar för Sirius på söndagseftermiddagen.

//Peter Bohlin

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners