Tillbaka

Inför Växjö hemma

Läs motståndarkollen inför Växjö hemma samt vem i Sirius gästande tränaren Niklas Nordén vill se i landslaget med mera.

Växjö Vipers är en frisk fläkt som med svensk elitinnebandys mest NHL-fierade namn har som ambition att ta SSL med storm med bland annat en toppmodern arena som verktyg. Förra säsongen lekte man hem den Södra Allsvenskan genom ett solitt lagspel där moralen verkade vara hög nog att bestiga berg. I SSL-sammanhang innehar man ett på förhand relativt oprövat koppel spelare med vissa undantag i bland andra poängkungen Linus Jämtdal och kraftpaketet Jesper Sankell. Man har kvar stommen från fjolårssäsongen kryddat med ett par utländska importer och erkända lagspelare och har en ny tränare i Niklas Nordén som tog över showen på SSL:s upptaktsträff. I Växjö återfinns Fredrik Sandquist med förflutet i Sirius IBK vars fina dragskott är en av sakerna Sirius måste stoppa för att bli framgångsrika i hemmapremiären i Fyrishov i detta nykomlingsmöte.


Siriusinnebandy.com ger er motståndarkollen


Växjö IBK Vipers

Grundad: 1988

Hemmahall: Fortnox Arena

Tränare: Niklas Nordén

Fjolårsplacering: 1:a (Allsvenskan Södra)

Stjärnan: Linus Jämtdal. Tog hem den södra allsvenskans poängliga i stor stil och blir med sin gedigna slutspelsrutin från tiden i Caperiotäby en ytterst viktig kugge i ett i övrigt relativt oerfaret lag.

Frågetecknet: Vad händer i motgång? Växjö har de senaste åren befunnit sig i serietoppen utav andraligan och har vunnit betydligt mer än man förlorat. I SSL blir det tuffare och en viktig fråga för kobrorna från Smålands residensstad blir hur de hanterar förlusterna.

Utropstecknet: Optimismen. Man har en av SSL:s absolut finaste arenor i nybyggda Fortnox Arena och ett lag som haft lätträknade förluster de senaste åren. Man har i media stora visioner för föreningen och tvekar inte på att kaxigt sticka ut hakan. Optimismen och självförtroendet flödar i Växjö.


Växjö har alltså en ny tränare i Niklas Nordén. Nedan intervjuas han av siriusinnebandy.com inför morgondagens drabbning 16.00 i Fyrishov.


Hur har er försäsong varit?

- Eftersom vi har ett par riktigt viktiga matcher i början så har vi har försökt att pricka in en formtopp direkt från start. Försäsongen har varit bra, vi har gjort bra resultat med bland annat en turneringsseger i Finland i bagaget och grundspelet har suttit.


Det blev förlust med ett mål i premiären för er del, berätta om matchen mot Helsingborg?

- Vi spelade ganska bra och visade god moral. Däremot syntes det i början utav matchen att det var premiär, det tog en period innan vi kunde börja slappna av.


Du är ny i båset och har SSL-erfarenhet, men för många hos er är detta första besöket i högsta serien efter att ha varit överlägsna i Allsvenskan. Truppen borde vara inspirerad?

- Vi har väldigt många som varit nära tidigare och som haft möjlighet att spela SSL. Jag tänker på spelare som Filip Kjellsson och bröderna Roos (Erik och Johan förfs anm.) exempelvis. Men de har känt att det vill göra det med ”sitt” lag så att säga. Likt morgondagens motståndare Sirius så är vi en stark lagmaskin även fast vi inte har lika mycket SSL-rutin, där är en sådan spelare som vårt nyförvärv Ricard Hessmer viktig med sin erfarenhet trots att han är ung.


Hur ska Växjö göra för att bli en faktor att räkna med på lång sikt i svensk innebandy?

- Vi måste se det just på lång sikt och inte ha för bråttom. Föreningen har jobbat hårt hitintills och satsat och vi fyller i princip vår nya arena vid varje match. Sedan har vi High Performence Center där vi redan har kommit långt och har ett bra utbyte med som är som ett nytt Bosön skulle man kunna säga med idrottsmedicinska kliniker och forskning och så vidare.


Det är intressant att veta hur intresset för innebandy är nere på stan då ni har ganska tuff konkurrens med både Öster i fotboll och Växjö Lakers i ishockey?

- Intresset är jättestort och vi får väldigt mycket media, nu till premiären hade tidningen en extra bilaga och dagen efter fick vi förstasidan. Idag när jag var nere på stan och käkade lunch kom tre-fyra stycken fram och ville prata om vår premiärmatch så innebandyn engagerar.


Vilken spelare hos er ska ha en fin säsong för att ni ska nå framgång?

- Målvakterna har en jätteviktig roll så jag får svara Pascal Meier och Kim Kulich. Det gäller att dom överpresterar egentligen för så viktig är målvaktsspelet.


Vad tror du om årets upplaga av SSL?

- Denna säsong blir jämnare än någonsin. Jag ger inte så mycket för de så kallade ”experternas” förhandstips. Jag är övertygad om att vi nykomlingar inte åker ut båda två. Storvreta och Falun är outstanding, men från plats 3-4 ner till dom som degraderas är det jämnt. Det blir en spännande säsong och jag tror att vi kommer att få se minst en skräll per omgång.


Vad vet du om Sirius?

- Jag har koll på Sirius, hur dom spelar och vilka som spelar med vilka. Det är nästan en chock att Ahlmark (David, Sirius tränare förfs anm.) håller fast vid sitt höga försvar med tanke på hur defensiv han var tidigare. Sedan har de ett koppel duktiga spelare. Peter Berlin är en av dom som med sin speed i vilket fall borde vara given i den breddtrupp Jan-Erik Vaara tog ut som landslagsaktuella. Bröderna Kim och Dan Johansson med sin rutin blir även viktiga för dom, och Markus Nordlindh är en avig forward. I övrigt har de stabila backar i John Barck och Niklas Wallén samt två bra målvakter.


Siriusinnebandy.com tackar Niklas för de matiga svaren och hoppas på en sevärd match imorgon eftermiddag.


Av: Jimmy Bladh
Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners