Tillbaka

Inför Umeå City

På söndag gästar Umeå City Uppsala och Fyrishov för spel i den sjätte omgången av Superligan. Det är ett Umeå City som är i stort behov av ett trendbrott efter idel förluster i de fem första omgångarna. Vi i Sirius var ungefär i samma situation innan segern senast mot Jönköping och vet att City kommer att göra allt för att ta med sig poängen till Umeå.

Många tror nog att det kan bli en lagom uppgift att möta ett lag med dåligt självförtroende utan vinnarkänsla men det är precis tvärtom. Ingen vill spela mot ett lag som är i desperat behov av poäng för förr eller senare så kommer den första vinsten och inget lag vill förlora en sådan match. Därför gäller det att vara rejält på tå och ta uppgiften på största allvar, de senaste två säsongerna har jag sett åtminstone två matcher mot Umeå City där vi haft jobbiga svackor. Senast uppe i Umeå vann vi både första och sista perioden med 1-2 men den andra perioden vann City med 5-0.

Jag tror nog att spelare och ledare i Umeå City ser en god chans att få till ett trendbrott i Uppsala, vi är säkert ett av de lagen som man ser en poängchans mot. Det som talar för Sirius i den här matchen är dels hemmaplan men även den senaste matchens insats mot Jönköping talar för det.

Lagen har mötts fyra gånger tidigare med två segrar vardera, det senaste mötet vann Sirius med 9-5. Som jag nämnde här ovan så kommer Sirius från en seger borta mot Jönköping och är naturligtvis stärkta av detta. Umeå City åkte på en tung förlust med hela 2-11 borta mot Helsingborg senast och man är säkert rejält sugna på upprättelse efter den insatsen.

Tidigare möten mellan lagen:
Sirius – Umeå City 9-5
Umeå City – Sirius 7-4
Sirius – Umeå City 1-6
Umeå City – Sirius 6-8

I Sirius får vi se en riktig SSL-Debut på söndageftermiddag, det är 17-årige Sebastian Andersson som kommer att göra sin första match i högsta serien.
- Sebastian har varit riktigt bra på träningarna sista tiden och spelat klokt säger assisterande tränaren Mathias Östlund om sin unge forward.

Vi hoppas att publiken letar sig till Fyrishov och hjälper sitt lag i Uppland till tre nya sköna poäng.

Vi syns väl på Fyrishov söndag klockan 16,00?

//Peter Bohlin
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners