Tillbaka

Inför Tyresö Trollbäcken

På Onsdagskvällen är herrarna åter på hemmaplan efter fem raka bortamatcher. Senast vi spelade match hemma var den 23 oktober, då mot Umeå City och det känns nästan som en ”nypremiär” nu sju veckor senare.
Tyresö Trollbäcken som gästar oss tränades förra säsongen av Viktor Matsenius och Mathias Östlund som numera huserar i vårt eget bås. Det kommer säkert att finnas lite prestige på planen och det kommer vara två lag som är grymt sugna på att vinna fighten. Tyresö Trollbäcken gick ju upp i Superligan samma säsong som oss för tre säsonger sedan men åkte ur direkt och efter en säsong i Allsvenskan är man åter i finrummet. Inför säsongen förutspåddes TT respass direkt ur igen men man har presterat bra resultat så här långt och ligger för närvarande på den åttonde och sista slutspelsplatsen med 15 poäng.

Tyresö Trollbäcken är ett hårt arbetande lag som precis innan seriestarten fick klart med forwarden Viktor Ferraresi från Mullsjö, inför säsongsstarten anges han kunna vara skillnaden mellan att åka ur och hänga kvar. Nu har man visat att laget är bättre och mer förberedda för Superligan än under debutsäsongen. Debutsäsongen minns jag mötena mot Tyresö Trollbäcken som föranleddes av en hel del strul där Stockholmarna inte hade någon hall att spela i vilket resulterade att vi efter många turer möttes två gånger samma vecka hemma/borta.

Det hade kunnat vara perfekt OM vi hade vunnit, MEN vi förlorade båda matcherna vilket nog då fick ses som en ganska stor missräkning. Inför den här säsongen möttes vi i en träningsmatch som slutade oavgjort efter en sen kvittering (någon som hört det förut) av Peter Berlin och sedemera vinst i den efterföljande förlängningen.

Resultat i träningsmatcher räknas inte när poäng i Superligan skall fördelas, vi lär få jobba hårt för att kunna plocka tre poäng mot TT på onsdagskvällen. I den senaste matchen mötte vi Pixbo Wallenstam och även om det rent resultatmässigt ser övertygande ut med 6-3 för Pixbo så hade vi 3-3 efter två perioder och med lite bättre utdelning på våra chanser hade vi haft en bra poängchans.

Tidigare möten mellan lagen:
Tyresö Trollbäcken – Sirius 4-0

Sirius – Tyresö Trollbäcken 3-4

Att det är viktiga poäng som står på spel framförallt för oss i Sirius behöver egentligen inte påpekas, med en poäng upp till Umeå City på rätt sida om nedflyttningsstrecket så gäller det att hänga med eller i bästa fall gå förbi Umeå City som möter Jönköping. Men då måste vi först och främst vinna mot Tyresö Trollbäcken, låt oss fokusera på vår egen insats så får vi se hur långt det räcker.

Vi syns väl i Fyrishov?

//Peter Bohlin
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners