Tillbaka

Inför Pixbo Wallenstam

På söndag eftermiddag ställs Sirius mot Göteborgslaget Pixbo Wallenstam, ”Rävarna” är ett lag som vi har plus på i de fyra möten som har skett tidigare och matcherna mellan lagen brukar oftast bli täta och innehålla mycket ”kämpa”.
Pixbo har gjort en stark säsong så här långt i SSL och återfinns på en fjärdeplats i tabellen efter sex vinster, tre oavgjorda (varav två blev förlust i sudden) och endast en förlust (mot Storvreta). Inför säsongen nämndes spelare som Calebsson, Brännberg och Östholm som nyckelspelare men den som kanske varit den största nyckeln för Pixbo så här långt är Peter Runnestig som fick hela förra säsongen spolierad på grund av skada.

Runnestig har ”zorrat” sig till interna poängligans första plats med 16 mål före Isac Rosén som gjort 6 kassar. Det gäller för Sirius att få stopp på bland annat Runnestigs zorrokonster och samtidigt inte tappa fokus på de övriga i hans femma. Pixbo kommer senast från en suddenförlust hemma mot Dalen efter 2-2 under ordinarie speltid och dessförinnan vann man stort mot Warberg med 10-5 borta.

Sirius formkurva pekar svagt uppåt efter poäng i två raka matcher. Först en viktig poäng i bortamötet mot Dalen som slutade 4-4 efter en sen kvittering i en match som Sirius kanske borde ha vunnit. I den senaste matchen mötte man Mullsjö och kunde ta två poäng efter två snabba mål i sista minuten av tredje perioden. Det sistnämnda målet 5-5 gjordes bara sekunder före matchens slut och i den efterföljande förlängningen kunde Peter Berlin göra 5-6. John Barck som gjorde 3 mål totalt spelade fram till segermålet.

Tidigare möten mellan lagen:
Sirius – Pixbo 6-4
Pixbo – Sirius 5-5
Sirius – Pixbo 2-7
Pixbo – Sirius 5-6

Sirius har som jag inledde med i texten, plus på Pixbo efter två vinster samt en oavgjord och en förlust. Den minnesgode vet vad som krävs för att vinna mot Pixbo eller något annat lag också för den delen, det är med inställning och en massa kämpa. Jag tillåter mig att minnas Sirius första säsong i Superligan där vi hade fem raka förluster och åkte ner till Göteborg och kämpade ner Rävarna och vann med 5-6 efter en laginsats av sällan skådat slag.

Att det blir en svår match är alla medvetna om, men nyckelordet är som flera gånger tidigare ”kämpa” och det skulle vara ”gött” med tre pinnar med sig i bussen tillbaka till Uppsala.

//Peter Bohlin
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners