Tillbaka

Inför Pixbo borta

Motståndarkoll inför morgondagens match

Mytomspunna klassikern Pixbo väntar imorgon i Göteborg för Sirius som siktar på att hitta tillbaka till vinnarspåret efter förlusten senast. Svensk innebandyns förstaplatsinnehavare i maratontabellen tar emot i Wallenstamhallen och söker efter att på sikt upprepa forna framgångar. Nu var det längesedan klubben var nära en stor titel, men stora förhoppningar finns på att spelare som Martin Östholm, Patrik Malmström och Emil Julkunen ska uppnå samma legendstatus i klubben som Henrik Qvist, Anders Hellgård, Magnus Augustsson eller varför inte Niklas Jihde? Pixbo ses som en outsider och man har helt klart ett intressant lagbygge på gång. Lägg därtill en stabil sista utpost i ofta landslagsaktuella Jon Hedlund så förstår man att de polkagrisrandiga västkustlaget blir en svår nöt att knäcka. Tränaren David Jansson tillhör den nya vågen av unga svenska tränare med taktiskt sinnelag, och som dessutom har den goda smaken att klä sig i kostym på matcher. Pixbo har blandat och gett i säsongsinledningen men lyckades slå FC Helsingborg senast i torsdagens tv-match.


Siriusinnebandy.com ger er motståndarkollen


Pixbo Wallenstam IBK

Grundad: 1981

Hemmahall: Wallenstamhallen

Tränare: David Jansson

Fjolårssäsongen: 5:a (ut i semifinalen mot IBF Falun)

Stjärnan: Lagkapten i Pixbo är en av landets bästa och kanske mest hårdskjutande backar i nummer 11 Martin Östholm. Får Östholm utrymme att avlossa sitt dragskott brukar resultatet sällan vara bra för motståndarlaget.

Frågetecknet: När lyfter Pixbo på riktigt? Man har ett stabilt lag med stjärnor (se texten ovan) och lovande ungtuppar som Kasper Hydén, Sebastian Degemark och lillebror Isak Julkunen. Får man ihop grejerna som det populära idrottsuttrycket brukar att låta så kan framtiden mycket väl vara rödvit i innebandy-Sverige.

Utropstecknet: Tim Wiklunds armar. Det kan inte vara många spelare i SSL som fyller ut tröjans ärmar på samma imponerande vis som den Stockholmsbördige Pixbo-backen med nummer 9 på ryggen.


Matchen börjar 16.00 i Wallenstamhallen,

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners