Tillbaka

Inför Linköping hemma

Motståndarkoll och intervju med motståndartränare inför morgondagens match

Ett lag som under denna säsongen blandat och gett hitintills gästar imorgon kväll Fyrishov. Linköping IBK som på ett litet kick etablerade sig i SSL sedan man avancerade från andradivisionen för ett par år sedan. Tre kvartsfinalplatser i rad, och ifjol var man endast målskillnad ifrån att komma tvåa i hela grundserien. I år har Linköping haft lite initiala problem, mycket tack vare skadan på VM-backen Anton Karlsson. Däremot har lagets Power Play fungerat bäst i hela Superligan, så det vill till att Sirius stannar på planen i morgondagens drabbning. Noterbart är att bortalagets Jesper Johansson har ett förflutet som poängglad back i Sirius. Han är en viktig ingrediens i gästernas numerära överlägen.


Linköping IBK

Grundad: 2008

Hemmahall: Linköpings Sporthall
Tränare: Torbjörn Johansson

Fjolårssäsongen: 3:a (ut i kvartsfinal mot IBK Dalen)

Stjärnan: Martin Karlsson. Lagets trotjänare och urkraft. Hade en kanonsäsong ifjol där han enbart sett till spelaregenskaper borde ha varit given i det svenska landslaget som vann VM-guld i Schweiz. Har haft det tyngre den här säsongen, måste hitta tillbaka till storformen.

Frågetecknet: Det ser väl lite klent ut på backsidan? Sedan världsbacken Anton Karlsson skadade sig rejält så har visserligen rutinerade Johan Astbrant gjort comeback, men utöver den anfallsglada före detta Siriusbacken Jesper Johansson är det inte i den defensiva uppställningen Linköping har sina styrkor på pappret.

Utropstecknet: Simon Kleins säsong har varit ett glädjeämne modell större i Östergötland. Innebandyvagabonden med fint spelsinne är i sitt livs form, en form han nästan måste konservera säsongen ut för att ge Linköping legitima chanser i slutspelet.


siriusinnebandy.com har inför matchen pratat med Linköpings tränare Torbjörn Johansson inför matchen. Torbjörn menar att att laget har tagit ett rejält snack sedan senaste matchen mot Granlo där det blev förlust på hemmaplan. Nedan följer ett antal frågor till Johansson.


Vad säger du om er säsong hitintills?

- Vi började rätt starkt, sedan dess har vi haft en dipp. Resultatmässigt så borde vi ha tagit någon fler hemmaseger, men jag är ändå hyfsat nöjd med de poäng vi tagit med tanke på vår spel. Vi har material att göra mer väsen av oss.


Vad säger du om serien så här långt?

- Det är en jämn serie. Vissa lag har tagit något poäng fler än vad de är värda så här långt, kan jag tycka. Pixbo är ett exempel på ett sådant lag som har haft bra utdelning hitintills.


Kvartsfinal för er del ifjol efter en stark grundserie, vad krävs för att ni ska ta nästa steg?

- Vi måste få ihop spelet, så här långt har vi inte fått de som vi har förväntat oss. Vi har utvecklat Power Play och har tränat väldigt mycket på det. Men sedan är det som så att det som gjort att vi gått bra i SSL sedan vi gick upp är att vi har varit jobbiga att möta och har kontrat bra. Det måste vi hitta tillbaka till. Vi måste bli aggressivare. Sedan skulle det inte skada att få tillbaka Anton Karlsson på planen.


Vem i ert lag som har sett extra het ut senaste tiden?

- Jesper Johansson har sett het ut och tillsammans med Marcus ”56” Johansson och Simon Klein är det främst de som har stått ut. Jeppe har fått en större roll, det har fått honom att växa.


Vad tror du om onsdagens match?

- Vi ska bjuda på rikligt med fart förhoppningsvis. Min ambition är att man inte ska stå stil och spela och det verkar David Ahmark också tycka så förhoppningsvis blir det en match i publikens smak.


Vad vet du om Sirius?

- Jag trodde inte David satt med det spelet i sig som han spelar i år. Jag är en fanatisk supporter av den offensiva finnessen i den italienska fotbollen, och där verkar Sirius ha lagt fokus. Jag är förvånad på så vis att när Ahlmark var tränare i Mullsjö så pratade man bara om defensiven. Men samtidigt har ett intressantare lag att spela offensivt med nu.


Vem i Sirius ska ni hålla koll på?

- Vi brukar inte fokusera på vissa spelare, våra killar vet vilka som är farliga. Vi ska ställa till det i huvudet för dom alla, det är vårt mål.


Imorgon 19.00 i Fyrishov vet vi ifall Linköping lyckas ställa till det. siriusinnebandy.com tackar Torbjörn för svaren.


Av: Jimmy BladhTillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners