Tillbaka

Inför Jönköping - viktigt med ett trendbrott

På söndag åker Sirius ner till Jönköping för möte med tabelltian och nykomlingarna Jönköpings IK. Efter fyra omgångar är Sirius fortfarande utan seger och i ärlighetens namn har laget endast varit riktigt nära i en match, den mot AIK i för två veckor sedan.

Jönköping som har tippats av experterna att åka ur serien ligger för närvarande på den tionde platsen och har två segrar (en i sudden) och två förluster, Sirius ligger på den trettonde platsen med en poäng efter oavgjort mot AIK och i övrigt tre förluster mot Helsingborg, Falun och Storvreta

För Sirius del är det mycket viktigt med ett trendbrott för att kunna se framåt och inte bli indraget i bottenträsket hårdare än vad man nu är. Om det inte kommer ett trendbrott så är jämförelser med debutsäsongen tyvärr ofrånkomligt, låt oss därför hoppas att laget kan ta fram det som man visade framförallt i matchen mot AIK.

I Jönköping får man se upp med framförallt storskytten och målkungen Johan Andersson, han har en särskild förmåga att hitta kassen och gjorde totalt 33 mål i allsvenskan förra säsongen samt 34 assist. Tillsammans med Anders Sjöman är han bäste målskytt så här långt i sitt JIK med fem mål vardera. JIK kommer troligen att sin vana trogen ligga lite på kontring vilket ger Sirius ett större bollinnehav, det är viktigt att få upp effektiviteten i jämförelse med framförallt den senaste matchen mot Helsingborg i avsluten för att kunna ta hem tre poäng till Uppsala.

Tidigare möten mellan lagen:
Lagen har inte mötts i SSL tidigare

Jönköping och Sirius möttes i en träningsmatch på försäsongen, den gången vann Sirius med 2-5. Vi hoppas givetvis på en repris men det är en ny match med helt nya förutsättningar nu. För att kunna ta med sig några poäng från Jönköping krävs hårt arbete i 60 minuter, samt se upp med deras kontringar och Johan Anderssons bössa. Dessutom bör nog effektiviteten skärpas upp ordentligt i Sirius för att kunna fira första segern för säsongen.

//Peter Bohlin
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners