Tillbaka

Inför Helsingborg

På söndag klockan 16,00 i Fyrishov tar Sirius emot Helsingborg i Superligans fjärde omgång. Vår motståndare är i likhet med oss själva ett till stora delar nytt lag med många nya spelare och ledare.
Helsingborg och Sirius skiljer sig dock mycket när det gäller hur man vill bygga sina spelartrupper, när Helsingborg värvar gör man det gärna med spelare från Finland medan Sirius helst bygger på spelare i regionen som ger laget en lokal prägel och identitet.

Helsingborg har till denna säsong bland annat värvat världsstjärnor som 35-årige målvakten Henri Toivoniemi samt centern Jani Kukkola. Sedan tidigare återfinns viktiga Juha Kivilehto i laget, på ledarsidan har man värvat tidigare förbundskaptenen Kent Göransson. Det finns många duktiga spelare i FCH som Sirius får se upp med, Linus Nordgren vann interna poängligan förra säsongen med sina 23 mål + 31 assist och har startat bra även denna säsong med 6 mål på de tre första matcherna. Förutom målfarlige Nordgren får vi se upp med Marcus Gullstrand som gjort 5 mål så här långt. Får Sirius stopp på den duon är mycket vunnet även om det finns flera att hålla ögonen på hos gästerna.

Helsingborg har i likhet med Sirius inte vunnit någon trepoängare hittills, dock har man en suddenvinst mot Pixbo i premiären på sitt ”konto” och i den senaste omgången spelade man oavgjort 5-5 mot Falun. Sirius kommer från ett bortamöte mot AIK och fick med sig en poäng hem till Uppsala men det är en poäng som man inte skall vara så nöjda med. Spelet och matchen utvecklades sig till Sirius fördel och trots ledningen med 3-5 kunde AIK komma tillbaka och kvittera för att sedan vinna i sudden. Det var trots förlusten ett steg i rätt riktning för Sirius som har mycket positivt att bygga vidare på. Samtliga spelare är tillgängliga för spel utom Gustav Eriksson som fortfarande har problem med en lårskada.

Lagen har mötts fyra gånger tidigare med Helsingborg som segrare vid tre tillfällen, jag minns förra säsongens premiärmatch i SSL med välbehag då Sirius besegrade Helsingborg med 7-3 och en viss SSL-debutant gjorde 4 mål. Jag ser gärna en repris på det på söndag eftermiddag Johan jr Eriksson…

Tidigare möten mellan lagen:
Helsingborg – Sirius 9-4
Sirius – Helsingborg 7-3
Helsingborg – Sirius 8-1
Sirius – Helsingborg 3-5

Lagen möttes för övrigt i den försäsongsturnering som arrangerades av Warberg, då blev det oavgjort 3-3 mellan lagen. På söndageftermiddag är det två lag som är i behov av att ta en trepoängare för att hänga med de övriga lagen i tabellen, förhoppningsvis stannar alla tre poäng kvar i Uppsala.

Vi syns väl på Fyrishov söndag klockan 16,00?

Välkommen!

//Peter Bohlin
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners