Tillbaka

Inför Helsingborg

Efter nyårsuppehåll i Superligan är det åter dags att dra på sig blåställen för möte borta mot Helsingborg. Det blir en tuff återstart med tre matcher på 6 dagar, först mot Helsingborg borta och hemma på torsdag mot AIK samt på söndag mot Jönköping hemma.

Läget i tabellen är fortfarande av samma karaktär sedan de senaste matcherna, Mullsjö som spelat fler matcher än Sirius har lämnat över tabellens sistaplats till oss, men avståndet upp till säker mark är fortfarande inom räckhåll och matchen är en ny ”SM-Final” för oss.

Vi mötte Helsingborg i inledningen av seriespelet i en jämn match där effektiviteten var avgörande till Helsingborgs fördel. Skåningarna kunde vinna den matchen med 2-5 varav det sista målet gjordes i tom bur. Matchens betydelse har redan nämnts och när man tittar på historiken mellan lagen så är det fördel Helsingborg som vunnit fyra av fem tidigare möten.

Tidigare möten mellan lagen:
Sirius – Helsingborg 2-5
Helsingborg – Sirius 9-4
Sirius – Helsingborg 7-3
Helsingborg – Sirius 8-1
Sirius – Helsingborg 3-5

Helsingborgs formkurva de senaste fem matcherna är något bättre än Sirius med 2 vinster och 3 förluster mot Sirius 1 vinst och 4 förluster varav en oavgjord vid full tid. Helsingborg är favoriter och det krävs hårt arbete av Sirius för att kunna ta med några poäng hem med nattbussen till Uppsala.

Kämpa!
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners