Tillbaka

Inför Falun hemma

Läs motståndarkollen inför morgondagens match

Det vankas finbesök i Fyrishov när regerande mästarna Falun gästar oss. Efter fjolårets finaltriumf har Falun mer eller mindre fått behålla den talangfulla trupp som förde dem till föreningens första SM-guld i Malmö i april. Borta är i och för sig den före detta lagkaptenen och landslagsbacken Erik Björk, men han har ersatts på ett bra vis av fjolårets succéman från Dalen, Thomas Holmgren. Större omställning har Falun däremot genomgått i båset. Guldtränaren Andreas Lundmark är inte kvar, huvudtränare är nu istället en annan guldmakare i gamle Uppsalabekante Thomas Brottman som vunnit ett par titlar med Storvreta. Brottman förfogar tveklöst över en av ligans absolut främsta offensiva uppställningar. Den givna storstjärnan och hänföraren Rasmus Enström flankeras av skarpskytten Alexander Galante Carlström och spelgeniet Alexander Rudd som tillsammans bildar en formation Sirius måste sätta stopp för. Senast vi tog emot Falun var hösten 2011, då blev det förlust med 2-8 och bortalagets Carlström noterades för hela 8 poäng. I Falun återfinns även bolltrollaren Billy Nilsson som blev årets rookie i SSL då han spelade för Sirius 2010/11. Lyckas Sirius med Västra Sidans stöd hålla Faluns förstafemma i schakt måste man även hantera Billy och resten av Faluns skickliga forwards för att säkerställa att släkten inte är värst. 


Siriusinnebandy.com ger er motståndarkollen


IBF Falun

Grundad: 

Hemmahall: FaluKuriren Arena

Tränare: Thomas Brottman

Fjolårssäsongen:

Stjärnan: Bland alla offensiva potentater är det nummer 7, Rasmus Enström som sticker ut. Han har vunnit allt man kan vinna på alla nivåer, och han har en individuell skicklighet vars högstanivå ingen i världen är kapabel till. Lagkapten hos dalalaget och likt svenska fotbollslandslagets dito Zlatan Ibrahimovic leder den Västeråsfödde högerskytten sitt lag via spelet på planen.

Frågetecknet: Är detta innebandy-Sveriges nästa dynasti? Med flertalet toppspelare av hög klass i ”rätt” ålder har Falun alla förutsättningar för att bli en långvarig maktfaktor som utmanar om guldet säsong efter säsong.

Utropstecknet: Västeråskopplingen. Rasmus Enström: Råby BK. Alexander Carlström: Westra Aros IBK. Adam Fernqvist: Rönnby IBK. Lägg därtill att Johannes Skog är från Sala, att nyförvärvade stortalangen Casper Backby har Skälby som moderklubb och att före detta Västerås IB-stjärnan Christian Mattsson har ett förflutet i klubben så är det lätt att se vart i Sverige sportchefen Patrik Bäck lägger sitt fokus när det gäller rekryteringar.


siriusinnebandy.com har utan resultat försökt att nå Faluns ledning för en intervju innan matchen. Håll till godo med texten ovan ifall inte framsteg i just den processen görs.


Av: Jimmy Bladh

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners