Tillbaka

Inför Falun

Dalalaget Falun och Sirius möttes för knappt två veckor sedan i en träningsmatch på Lugnet. När matchen bokades var det inte känt att vi skulle mötas redan i andra omgången av Superligan.

Dalalaget Falun och Sirius möttes för knappt två veckor sedan i en träningsmatch på Lugnet. När matchen bokades var det inte känt att vi skulle mötas redan i andra omgången av Superligan.
Kanske hade planeringen sett annorlunda ut då, hur som helst så förlorade vi med 6-2, ställningen var 2-2 inför tredje perioden, men vad man kan dra för växlar på det resultatet är svårt att säga
J

Förra säsongens möten med Dalalaget slutade med en vinst vardera, vi vann det första mötet på bortaplan med 5-6 och returen gick till Falun i Fyrishov med 6-7 i sudden death. Minnet från den matchen var upphämtningen från underläge 4-6 där Billy Nilsson gjorde 5-6 klockan 19.45 och Jesper Johansson kvitterade till 6-6 endast åtta sekunder senare.

Det har av tradition varit jämna matcher mellan lagen, säsongens upplaga av Falun ser ungefär lika starka ut som förra säsongen. Man har dock tappat en handfull bra spelare. Den mest intressanta spelaren som man har värvat är nog den tekniske Alexander Rudd från RIG Umeå som har Alba som moderklubb. Men den spelare som vi får se upp med mest är hale Rasmus Enström som kan hitta skottlägen ur nästan ingenting. I förra omgången mötte man seriefavoriterna Caperiotäby och förlorade med 4-10 på sin egen hemmaplan.   

I Sirius är samtliga spelare tillgängliga för spel utom Dan Johansson som har problem med en blödning i lårmuskeln, han beräknas kunna vara tillbaka om cirka en vecka dock. I förra omgången blev det förlust i derbyt mot Storvreta med 5-4, men det var inte långt borta att det skulle kunnat bli oavgjort. Nu är det dock en ny match och vi visade senast att det ”nya” Sirius vill spela lite snabbare, lite rakare och mer framåt.   

Senaste mötena:
Sirius – Falun 6-7 s,d
Falun – Sirius 5-6
Sirius – Falun 5-4
Falun – Sirius 10-7

Som sagt, det är alltid jämna matcher mellan oss och Falun vilket jag tror att vi kan förvänta oss även den här gången. Låt oss hoppas att samtliga tre poäng stannar i Uppsala, vi gör allt vi kan på planen om du gör allt du kan på läktaren för att heja fram – Ditt lag i Uppland

//Peter Bohlin


 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners