Tillbaka

Inför Caperiotäby

Det blir en liten nystart för herrlaget på söndagkväll när laget spelar borta mot Caperiotäby. Nystart med Jedheim och Svensson i båset, två nygamla tränare som ledde laget fyra säsonger bakåt i tiden. Det blir tuffast möjliga start för de båda i båset samt laget då Superligans tvåa står för motståndet i dag och ettan Storvreta på onsdag.
Ingen förväntar sig att Sirius skall ha en chans i någon av dessa två matcher men vi har visat tidigare att laget kan vinna mot alla andra seriekonkurrenter när laget har ”stäm” så varför inte hoppas på en Jedheim/Svensson-effekt mot Caperiotäby.

Caperiotäby är det lag som utan konkurrens gör flest mål framåt, där har Sirius försvar en grannlaga uppgift att ta sig an. Dock är Stockholmarna även ett av de lag som släpper in flest mål bakåt, bara Jönköping och Umeå City har släppt in fler mål. Årets upplaga av Caperiotäby innehåller en oerhört bra mix av spelare som ger laget en jämnhet som man kanske inte haft på ett par säsonger, dock läcker det bakåt ganska mycket vilket man då kompenserar med många mål framåt.

Sirius nycklar för att kunna ta med sig några poäng till Uppsala bör väl ligga i att försvaret får stopp på Caperiotäbys målskyttar, att vår målvakt har en bra dag. Sen är det naturligtvis viktigt att vi får utdelning på de chanser som laget skapar, vi lär säkert se en del förändringar i Sirius i jämförelse mot tidigare matcher. Vilka dessa är vet dock bara tränare och spelare när matchen startar.

Tidigare möten mellan lagen
Sirius – Caperiotäby 4-5 s.d
Caperiotäby – Sirius 7-8 s.d
Caperiotäby – Sirius 8-5
Sirius – Caperiotäby 6-4    

Lagen har mötts fyra gånger tidigare i Superligan och det är faktiskt helt jämnt mellan lagen, varsin seger i ordinarie tid och varsin sudden death seger hittills och den totala målskillnaden på de fyra mötena är 24-23 till Caperiotäby, jämnt så det förslår med andra ord.

Caperiotäby kommer från en meriterande seger mot Pixbo Wallenstam senast med 9-5 och har endast förlorat två matcher hittills den här säsongen i Superligan. Sirius förlorade senast i den viktiga matchen mot Tyresö Trollbäcken med 5-7 efter en katastrofal start på matchen med tre mål i baken på lika många minuter. Läge idag att vara med från Start Sirius?

//Peter Bohlin
 

Kommentarer

149
18
dec
2011
( bild saknas )Al Capone
211 inlägg

Tyck till om detta inlägg

COMMENT-VOTE
149
+100%
1 röster (Du har redan röstat)

Eller? 

18 dec 2011: Blev ju inte så mycket till katastrof eftersom Sirius nu helt plötsligt lirade som man kan och tog poäng mot ett topplag. Jag tror Sirius spöar Vreta på onsdag!
 
 
147
18
dec
2011
( bild saknas )peter
211 inlägg

Tyck till om detta inlägg

COMMENT-VOTE
147
-100%
1 röster (Du har redan röstat)

kattastrof! 

18 dec 2011: skyll er själva sirius!
sparka Viktor=så jävla dåligt!!!
Hoppas ni åker ur,spelar som ett riktigt skit lag,
de fyra sk "bästa" killarna ser till att V.M får sparken,sen plockar ledningen in två riktiga "tomtar" i båset!
 
 
151
18
dec
2011

#1 Att vara eller inte vara... tomte!? 

( bild saknas )
18, dec: En av de så kallade tomtarna Peter nämner har på meritlistan: Årets tränare 2010, SM-guld, SM-silver, SM-brons, dubbla Europacup Guld samt guld i Svenska Cupen. Om dessa meriter innebär tomtestatus så har Sirius fått en rejäl julklapp i båset och det innan jul! Jedheim/Svensson visa nu vart skåpet ska stå!!
God Jul och lycka till Sirus, Jedheim och Svensson!

// Hamlet (211 inlägg)
18
dec
2011
 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners