Tillbaka

Inför Caperiotäby hemma

Läs motståndarkollen inför den tredje omgången när "nya" Caperiotäby gästar oss.

Ett fornt storlag som enligt experterna går en svår säsong till mötes. Att Caperiotäby trots tappen av spelare som Rasmus Sundstedt (Storvreta), Rickie Hyvärinen (do) och Patrik Hagberg (AIK) de senaste två säsongerna fortfarande besitter en kompetent trupp framförallt på forwardssidan visar bara på vilken enorm bredd man haft i lagen de senaste åren som bland annat resulterat i två SM-finaler 2007 och 2010. Men nu är förutsättningarna annorlunda för bohemerna från gamla Råsunda som sagt, kvar finns fortfarande de kompetenta poänggörare Andreas Ackevi och Mikael Karlsson men i övrigt är det utöver stjärnvärvningen i före detta landslagsmannen Christian Mattsson relativt anonymt i Tibblehallen i vinter. Man har gått under radarn och värvat Joakim Turunen som tidigare dominerat division 1 i långa stunder, innebandyvagabonden Kalle Berglund som förmodligen gjort mål i varje hall i hela 08-området och ett par utländska spelare men det är inga förstärkningar som på förhand skrämmer så värst många om man får gå på förhandstipsen.


Siriusinnebandy.com ger er motståndarkollen


Caperiotäby FC

Grundad: 2006

Hemmahall: Tibble CC

Tränare: Mikael Lemker

Fjolårsplacering: 8:a (ut i kvartsfinal mot Falun med 1-3 i matcher)

Stjärnan: Bland många bollvirtuoser har Christian Mattsson ständigt potential att vara den främste när den tekniske högerskytten i tröja 91 entrar planen. Täby har fått den forna landslagsspelaren som i princip själv höll tunna Västerås kvar i SSL på egen hand i slutet på 2000-talet att lägga ner kompissatsningen i Västmanland och ta klivet tillbaka på den stora scenen. Behöver hitta tillbaka till gammal god form för att ta sitt lag till framgång.

Frågetecknet: I sju säsonger har Daniel Ramsin vaktat Täbys kasse och det med den äran. Nu är den svarta college-tröjan inte kvar i Caperios måbur och frågan är hur mycket det kommer att märkas. För det måste det väl göra?

Utropstecknet: Spelartappen. Har under de senaste åren tappat landslagsspelare på löpande band. Till denna säsong har som sagt Hyvärinen, Hagberg och Filip Urwäder lämnat. Det är stora förluster som borde märkas, har Caperiotäby kvalitet nog för att upprepa fjolårets slutspelsplats?


Huvudtränaren Mikael Lemker blev intervjuad och fick besvara ett par frågor inför matchen.


Obesegrade efter två omgångar, berätta om er säsongsinledning?

- Säsongsinledningar är väldigt svåra, man är ganska ovetande om vart man står och det är många som inte har fått ordning på grejerna. Första matchen mot Linköping är vi vassare tycker jag och lyckas kvittera på slutet vilket gav oss en moralisk boost. Senast så lyckades vi neutralisera Dalens förstafemma fullständigt och då har man en stor fördel mot dom. Det är två välgjorda insatser som gett oss fyra poäng på två omgångar hitintills.


Det har varit lite tillsynes turbulent i sommar. Hur har ryktesspridningen påverkat laget?

- Det är många utifrån som vill prata om det, vi själva har inte sett problemen på samma sätt. Visst, Hyvärinen och Hagberg hade gärna fått vara kvar i Caperiotäby men nu är det som det är och andra har tagit över. Att de har lämnat har skapat förutsättningar för oss att förstärka på andra vis.


Många stora tapp och utöver Christian Mattsson och Kalle Brännberg relativt anonyma nyförvärv, vad säger du om det ”nya” Caperiotäby?

- Det är många spelare som har vuxit som Sebastian Gafvelin och Oskar Kandell som vuxit ut till fullfjädrade SSL-spelare. Våra internationella värvningar Samuel Schneiter och Filip Ullman har gett en annan dimension och nye Joakim Turunen från Köping må vara okänd för många men har en enorm potential.


Vem i ert lag ska ha en fin säsong för att ni ska nå framgång?

- Jag tycker att sådant är oerhört svårt att svara på i en lagidrott. Det är alla spelare, eftersom ingen är den andra lik. Däremot kan jag säga en position och det är målvakt. Vår målvakt kommer att vara oerhört viktig för oss den här säsongen.


Vad tror du om årets upplaga av SSL?

- Det känns som att SSL är bättre än förra året, framförallt känns det lite jämnare. Det är väl några lag som har blivit sämre men de lag som missade slutspel ifjol och nykomlingarna är bättre i år än förra året. Det kan sluta i princip hur som helst och kommer med något undantag att vara väldigt jämnt i hela tabellen.


Vad vet du om Sirius?

- Jag såg Sirius ett par tillfällen förra året, i år har jag inte sett dem men jag har fått rapporter. Sirius är ett jämt lag och spelar en annorlunda typ av spel, vilket för vår del innebär en stor fördel, tror jag. Annars så tycker jag nog att de kan ha de jämnaste målvaktsparet i SSL, mycket rutin i bröderna Johansson och en vass målskytt i Peter Berlin.


Någon spelare i deras lag ni behöver ha koll på?

- Det kommer säkert vara lättare att svara efter matchen givetvis. Däremot så tror jag att oavsett vilken målvakt de ställer så har de sin starkaste position där.


Imorgon får vi se vilket lag som har fördel på planen. 19.00 i Fyrishov.


Av: Jimmy BladhTillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners