Tillbaka

INFÖR AVGÖRANDET: Skyttekungen

Läs vad Peter Berlin tänker inför slutskedet av säsongen och söndagens match mot KAIS Mora

På söndag kan det avgöras. Vinner Sirius mot KAIS Mora på hemmaplan är man efter fjolårets degradering återigen klara för SSL. Laget har gjort 167 mål framåt (nästan 9 mål/match) och en stor anledning till det är lagets, och seriens skyttekung Peter Berlin som hitintills den här säsongen gjort 33 mål. siriusinnebandy.com har pratat med Peter om vad ett eventuellt avancemang på hemmaplan har för betydelse samt vad en seger i poängligan betyder för honom.


Peter, med bara ett par dagar kvar nu till den match som kan bli avgörande: hur är läget?

Det är skitbra faktiskt. Man är väldigt laddad inför vad som kommer.


Hur går tankarna inför matchen mot KAIS Mora på söndag?

- Vi ska bara avgöra. Mora ska inte vara något problem för oss så förhoppningsvis får vi jubla efter matchen.


Har det någon betydelse att eventuellt få avgöra på hemmaplan?

- Det skulle vara väldigt kul givetvis. Sedan får man hoppas på mycket folk så att det kan bli ett bra drag om vi nu skulle vinna.


Du var med och degraderades från SSL ifjol, vilken är anledningen till att ni så snabbt har studsat tillbaka?

- Det stora anledningen är att vi har en bred trupp. Vi har tre femmor som levererar kontinuerligt och som skulle kunna vara förstafemma i vilket lag som helst i den här serien, dessutom har vi seriens bästa målvakter. I år känns också gruppen mycket starkare än ifjol, trots att vi inte har lika många stjärnor nu. Sedan har det gått lätt hela säsongen också så vi har bara trummat på.


Du är en av de stora anledningarna till er lysande offensiv, vad är förklaringen?

- Vi är så mycket bättre än våra motståndare, så man vet att det alltid levereras. Det är lätt att spela i motvind och på så vis har jag gjort mycket poäng också.


Du leder skytteligan och har bra häng på poängligan, betyder det någonting att ta hem även den med tanke på alla meriterade namn i serien?

- Det skulle vara en bonus. Men samtidigt är det även en extra krydda nu i slutet att vinna den så det skulle vara väldigt kul.


siriusinnebandy.com tackar Peter och önskar lycka till. Next up här på sidan kommer en intervju med lagets burväktare som vaktar det mål som den här säsongen varit extremt vattentätt.


Sirius - KAIS Mora spelas 16.00 på söndag i Fyrishov

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners