Tillbaka

INFÖR AVGÖRANDET: Burväktaren

Idag ger oss Sirius sista utpost Petter Nilsson sin syn på vad som gjort lagets försvarsspel så vattentätt, och mycket mer

Igår tog siriusinnebandy.com pulsen på Sirius offensivt störst lysande stjärna under säsongen. Idag har vi pratat med kanske den största anledningen till att laget enbart släppt in smått osannolika 56 mål totalt på 19 matcher (under 3 mål/match!), målvakten Petter Nilsson.


Hur förklarar du att ni har chansen att stänga serien med ett par matcher kvar då ni gått obesegrade så här långt under säsongen?

- Det är väldigt roligt att kunna göra det på hemmaplan inför vår egen publik. Anledningen till att vi gått så pass bra är att vi inte har tillåtit oss själva att gå ner oss, det är många som har vart med tidigare och vet vad som krävs och även om en femma har gjort ett dåligt byte så kommer nästa in och gör det bättre. Alla bidrar helt enkelt.


Mora hemma, vad är det som gäller för att säkra seriesegern imorgon?

- Det är samma hårda jobb i försvaret som gäller. Vi måste fortsätta att vara ödmjuka och ge hundra procent i varje byte, släpper vi på det kan det bli farligt.


Du har varit en stor del i den målvaktsuppsättning som släppt in under tre mål per match, vad är hemligheten?

- Vi har haft en fantastiskt bra backuppsättning samtidigt som vi suttit ett försvarsspel som vi började att jobba på redan på försäsongen på ett bra sätt. Vi spelar med hög press och kom in i det bra från början och lyckats med det.


Du har fått hålla nollan (14-0 mot Haninge hemma) och släppt in låga siffror ett flertalet matcher, det måste kännas bra?

- Givetvis är det kul att hålla nollan. Men så länge vi har ett lågt snitt på insläppta och vinner matcher får man vara mer än nöjd med det. Sedan blev ju jag skadad och då kom Tobias (Steineck) och David (Wigfeldt) in och gjorde det bra ett par matcher så vi har en bred målvaktsuppsättning.


Din säsong i år skiljer sig mycket från fjolårssäsongen då du var inte på samma sätt var den givna förstamålvakt som du vuxit fram till den här säsongen, hur har det påverkat ditt spel?

- Det tar tid att få fram ett bra samarbete med försvaret och är svårt att få till i matchsituationer om man inte står så det har varit väldigt skönt att få kontinuerlig speltid istället för att stå varannan match exempelvis. Så det är bra på alla sätt, avslutar Petter Nilsson.


siriusinnebandy.com hoppas Petters samarbete med försvaret fortsätter att fungera fint i morgondagens match mot Mora.


Sirius - KAIS Mora spelas 16.00 imorgon söndag, vid seger fullbordar Sirius återtåget tillbaka till innebandyns finrum SSL. Välkommen till Fyrishov för en gastkramande match.

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners