Tillbaka

Inför AIK

Säsongens viktigaste match (SVM) – ja så kan man sammanfatta matchen mot AIK, nu är ju i och för sig alla matcher som är kvar i ligan SVM för Sirius del så det är ingenting nytt. Vårt slutspel började för några veckor sedan och varje match är en SM-final för oss, och nu är det AIK som är finalmotståndare.
AIK är precis som vi indragna i bottenskiktet, dock har man en bättre tabellplacering än oss. AIK har tre poäng ner till nedflyttningsstrecket och Sirius sex poäng upp till detsamma, dock har både vi i Sirius och AIK en match mindre spelad än Umeå City som ligger precis på rätt sida om strecket. Kampen om att hålla sig kvar i Superligan står mellan fem lag och med tio omgångar kvar finns det fortfarande goda möjligheter att reda ut situationen för vår del.

En match i taget gäller, vi jobbar med det som vi själva kan påverka – vår egen prestation allt annat får andra fundera kring. I den senaste matchen som spelades i Helsingborg såg det riktigt bra ut, i två perioder. Laget gör mål igen, det har ju varit ett av de största problemen första halvan serien. De som skall leverera gör det och laget presterar bättre i matcherna, den senaste tredjeperioden tror inte jag kommer att återupprepas. Det finns ingenting positivt att hämta från den perioden, så den glömmer vi och nu är det en ny match – en ny ”final”.

Om vi tittar lite på AIK så kommer man från en viktig seger mot Jönköping med 6-3 och den som skall bära AIK den här säsongen är Kim Nilsson, i matchen mot Jönköping var det just Kim Nilsson som var skillnaden då han gjorde samtliga AIKs tre mål i sista perioden då man gick från 3-2 och vann med totalt 6-3. Man vann även den viktiga matchen mot Mullsjö tre omgångar tidigare, man har haft förmågan att vinna sina nyckelmatcher hittills.

Sirius nyckelmatcher är naturligtvis de som är kvar mot lagen utanför slutspelssnacket, hittills har matcherna som spelats sedan tränarbytet gått mot de tre topplagen i serien samt Helsingborg.
Matchen mot AIK är en nyckelmatch, likaså den mot Jönköping på söndag.

Tidigare möten mellan lagen:
AIK – Sirius 6-5 sd
Sirius – AIK 7-9
AIK – Sirius 13-4
Sirius – AIK 5-1
AIK – Sirius 9-3

Matchen sänds på TV4 och vi som varit med ett tag har behagliga minnen från TV4 sändningen som skedde för nästan exakt två år sedan (18/1-2010) då Sirius vann med hela 5-1, det resultatet får gärna återupprepas denna torsdagskväll men det viktigaste är att laget tar tre poäng, sen spelar det ingen roll hur det ser ut eller hur många mål som skiljer mellan lagen.

Det blir en tuff match mellan två lag som är i poängbehov, räkna inte med något skönspel.

Kämpa!

//Peter Bohlin
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners