Tillbaka

Inför AIK borta

Läs motståndarkollen på morgondagens premiärmotstånd samt en intervju med Peter Fischerström i lagets ledarstab

Imorgon är Sirius IBK officiellt tillbaka i innebandyns finrum - SSL. Säsongspremiären är tuffast möjliga när topptippade AIK tar emot i Solnahallen på onsdagskvällen. Ett AIK som efter ett par tuffa år verkar vara på rätt köl tillbaka till den absoluta toppen. Utöver att redan besitta landslagsstjärnor som Kim Nilsson, Karl-Johan Iraeus (tidigare Nilsson) och Siriusbekante burväktaren Patrik Åman har Solnalaget och de tvåfaldiga svenska mästarna förstärkt rejält inför årets säsong. Från Caperiotäby har poängkungen Patrik Hagberg hämtats in, det är det kanske namnkunnigaste nyförvärvet på forwardssidan som också adderat bland andra goalgettern Kevin Björkström från Helsingborg, spelskicklige Simon Jirebeck från Tyresö/Trollbäcken och hänföraren Simon Lindroos från Jönköping. Det är ett AIK som den här gången inte nöjer sig med en missad slutspelsmatch som blir vårt första hinder i SSL-comebacken 2013/14.


Siriusinnebandy.com ger er motståndarkollen


AIK Innebandy

Grundad: 1996

Hemmahall: Solnahallen

Tränare: Patrik Edgren

Fjolårsplacering: 9:a

Stjärnan: Kim Nilsson. Har i fem års tid trakasserat motståndarförsvar med sin kompletta spelstil i offensiv zon. En av världens bästa innebandyspelare.

Frågetecknet: Vem ska ha bollen i anfallet hos AIK? Forwardssidan innehåller idel klassnamn och får de svartgula ihop det blir de svårsstoppade för samtliga lag.

Utropstecknet: Kontinuiteten. Gamle AIK-hjälten Patrik Edgren står i båset tillsammans med en annan trotjänare i Peter Fischerström. Dessutom finns erfarna krafter på spelarsidan med utöver redan nämnda landslagsspelare i texten ovan bland andra överrutinerade Henrik Lorendahl. Lojalitet och klubbkänsla finns så det räcker och blir över i AIK.


Siriusinnebandy.com har även intervjuat AIK:s assisterande tränare Peter Fischerström. Nedan lyder hans tankar.


Hur har er försäsong varit?

- Vi är halvnöjda med den skulle man kunna säga. En sak vi är jättenöjda med är våra nya fystränare som har gjort ett kanonjobb. Spelmässigt började vi jättebra, men sedan spelade vi en turnering i Falun som renderade i sjukdomar och en massa halvskadade spelare så där förlorade vi ungefär två och en halv vecka känns det som. Men nu ska det bli väldigt kul att spela och imorgon är vi fit for fight.


Ni har missat slutspel två år i rad, hur ska ni göra för att bryta den negativa trenden?

- Dels har vi förstärkt truppen vilket utöver bra spelare in innebär energi till hela truppen. Förra säsongen började AIK dåligt men kom trea totalt under vårsäsongen så det gäller för  vår del att vara med från början. Dessutom har det tidigare varit turbulent på tränarsidan så där gäller det för mig och Patrik (Edgren, huvudtränare förfs anm.) att stå för kontinuitet där. Vi ska bygga vidare på det som gick väldigt bra framförallt under förra våren.


Patrik Hagberg, Kevin Björkström och Simon Jirebeck är bara tre av flera tunga nyförvärv. Det är inga dåliga förstärkningar, hur kommer anpassningsfasen ske?

- Det är bra spelare, men det är väldigt sällan som sådant brukar fungera på en gång. Det kommer säkerligen krävas en inkörsperiod. Våra nya spelare har redan börjat bra, men det kan bara bli bättre. 


Har ni den vassaste anfallsuppsättningen i SSL?

- Jag tycker att vi har bland de bästa i alla fall om man ser till vilka spelare som exempelvis Falun har, men vi är helt klart med däruppe.


Vem i ert lag blir extra viktig i jakt på framgång?

- Karl-Johan Iraeus, vår kapten. Han är oerhört viktig för oss både på och utanför planen. En energigivare vi är väldigt nöjda med att vi har i laget.


Tror du på genombrott för någon okänd?

- Simon Jirebeck har redan påbörjat genombrottet, men han kan ta ytterligare steg och bli en spelare som alla känner till. Han har redan fått prova på spel i landslaget men förhoppningsvis kommer han lyfta sig hos oss. Sedan är han en sevärd spelare på planen.


Vad tror du om årets upplaga av SSL?

- Jag tror att den kommer att vara starkare än de senaste säsongerna där toppen har varit tunn där i princip Storvreta och Falun fått opererat ensamma med fullständiga trupper medan tidigare storlag som Pixbo, AIK och Warberg fått byggt om och tappat lite. Det har blivit ett glapp helt enkelt. I år tror jag att det kommer att vara jämnt hela vägen ner och att det kommer att vara extremt tajt både kring slutspels- och nedflyttningsstrecket.


Imorgon då väntar er premiär mot Sirius, vad vet du om era premiärmotståndare?

- Vad jag vet så har Sirius inte förstärkt så mycket, vilket man brukar kunna behöva då man går upp en serie. Däremot vann de sin serie väldigt övertygande vilket borde betyda att de har ett bra lag med stabilt grundspel.


Vad tror du om matchen?

- Det är jättesvårt att säga så klart, men jag måste tro på seger. Som ledare så är ingen premiär mot en nykomling någon dröm vilket innebär att det ställs höga krav på en, och det är inte helt lätt mentalt. Men vi går för tre poäng.


Någon spelare i Sirius som du har extra koll på?

- Dom tre jag har bäst koll på är bröderna Johansson (Kim och Dan förfs anm.) och rightaren Peter Berlin.


Siriusinnebandy.com tackar Peter Fischerström för svaren och önskar lycka till i serien (utöver imorgon).


Av: Jimmy BladhTillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners