Tillbaka

Hemmapremiär i JAS 5 oktober!

Ted Wikström inför Sirius - Västerås i Juniorallsvenskan. "Vi ska bli bäst i Sverige på att arrangera JAS-matcher"

Varför ska man  vara i Allianshallen på söndag klockan 14.00?
- För att man får se några av Upplands bästa juniorer spela ett fartfyllt länsderby mot Västerås. Dessutom kommer matchen att visa hur bra samarbetet fungerar mellan ungdomssektionen, A-laget och Gottsunda. I Sirius Juniorallsvenska lag har 9 spelare sin vardag i SSL eller Gottsundas division 1-lag.

Förutom att du är utvecklingsansvarig i Sirius är du även evenemangsansvarig  i Juniorallsvenskan, vad kommer att hända i hemmapremiären?
-  Det blir en ny introfilm om juniorlaget, en riktig line up, en speaker, en bra DJ, en uppvisningsmatch med Sirius P03 svart och direktrapportering från andra JAS-matcher. Dessutom kommer flera A-lagspelare att vara där - både på planen och på läktaren - och de skriver mer än gärna autografer.

Det är ovanligt mycket som händer runt en  juniormatch. Varför denna satsning?
- För att vi i  Sirius  har bestämt oss för att bli bäst i Sverige på att arrangera JAS-matcher.

Kul! Och när det gäller arrangemang så har ju du nyss avslutat en event manager-utbildning i Australien, tar du med dig något därifrån?
- Absolut. Jag har lärt mig mig mycket om vad en idrottspublik vill ha och inte vill ha ....

Vad är det som är så speciellt med Juniorallsvenskan?
- Det är ju Junior-SM och därmed det näst finaste som man kan vinna i Sverige efter SSL!

Och hur vinner man då Juniorallsvenskan?
- Först och främst måste man bli etta eller tvåa i gruppspelet. Alla elva gruppettor går till åttondelsfinal och tio av de elva bästa grupptvåorna går till sextondelsfinal. Finalen avgörs till slut på Innebandyfesten i mars.

I Sirius grupp ingår Täby, Västerås, Rotebro, Enköping, Järfälla, Skälby, Sigtuna och Åkersberga. Vilka ser du som favoriter?
- Sirius och Skälby.

Vad är det bästa resultatet som Sirius gjort i JAS genom tiderna?
- Det har inte gått så bra.  Killarna födda 1992-93 lyckades ta sig till åttondelsfinal, och det är det bästa. Men nu gör föreningen en rejäl juniorsatsning och givetvis är förhoppningen att årets lag ska längre.

JAS-truppen består nu av killarna födda 1996-98 och du har själv varit tränare för många av dem tidigare. Vilka spelare ska man hålla ett extra öga på?
- Givetvis de två SSL-spelarna, Aron Ohlsson och Daniel Stenlund. Sedan har laget en mycket bra målvakt i Jonas Eriksson och en attraktiv spelare i  Andreas Lundell. Men framför allt är det ett väldigt jämnt lag.

Du var själv på plats i Tibblehallen förra veckan och såg när Sirius vann premiären mot Täby med 7-2. Vad tyckte du om de blå-svartas insats?
- Över förväntan för att vara en premiär. Det var stabilt försvarsspel hela tiden och i sista perioden, som de vann med 4-0, lossnade även målskyttet.

Hur viktig var den segern?
-Mycket viktig. För att gå till slutspel får man nog max tappa fyra poäng gruppspelet, det är ju en enkelserie med nio lag.

Och hur går det mot Västerås på söndag?
-Sirius vinner med 6-3.

Och vilka gör målen för Sirius?
- Christoffer Gustavsson (2), Andreas Lundell, Aron Ohlsson, Hannes Högberg och Linus Simons.

Det låter bra!  Har du något mer att säga inför matchen?
- Ja, att man ska vara i Allianshallen senast 13.45. Dels för att det blir trångt på läktaren med mycket publik, dels för att inte missa något i arrangemanget.

Då ses vi 13.45 på söndag!
- Yes!

/MH

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners