Tillbaka

Helgens storseger ger matchboll på söndag

Det börjar brännas... Läs om matchen mot Gävle GIK

Man får ana att Sirius i lördagens match mot Gävle GIK på hemmaplan hade en så kallad frossa, för i den första perioden syntes inte mycket av det spel som gjort laget obesegrat så här långt under säsongen. Gästande bottenlaget Gävle ledde efter den första perioden med 2-1, men prata om scenförändring i den andra. Gävle gjorde visserligen två mål även i den perioden, men Sirius gjorde hela tio (!) stycken. Kim Johansson hade sina fingeravtryck lite överallt i den andra, tre mål och två assist kom från tröja nummer 22 som dessutom kostade på sig att missa en straff, givetvis revanscherade han sig per omgående därefter i Power Play. Den sista perioden blev nästan som vanligt för Sirius del - en trasportsträcka. 5-0 i den sista, vilket gör att Sirius är snubblande nära ett avancemang till SSL i teorin. Seger mot KAIS Mora på söndag och korken på champagneflaskan/flaskorna kan korkas upp.


Tränare David Ahlmark hade delade känslor efter matchen.

- Det är lite utav en besvikelse att Gävle inte bjuder upp till mer kamp i den andra och tredje perioden, säger Ahlmark.


Från 1-2 till 16-4, hur är det möjligt?

- Det var en oerhört svag förstaperiod, dålig kvalitet och inget tempo. I periodpausen går vi ner på folk och får en bra reaktion på ändringen. Gävle viker ner sig fullständigt och vi lyckas bjuda publiken på några väldigt snygga innebandy-mål.


Några extra glädjeämnen utöver att ni har matchboll mot Mora hemma på söndag?

- Det är väldigt kul att vi gör jobbet. Även glädjande att det lossnar ordentligt för Peter Berlin som får göra sju poäng efter att ha haft det lite tungt den senaste tiden på den fronten.


Mer information om den ”avgörande” matchen kommer här på siriusinnebandy.com


Målskyttar Sirius: Kim Johansson 4, Johan Eriksson 3, Peter Berlin 2, Markus Nordlindh 2, Niklas Wallén, Dan Johansson, Carl Kostov-Bredberg

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners