Tillbaka

"Han är en legend för oss"

Klacken "Barcken fans" höjer stämningen på derbyt!

Den som var på Sirius-Pixbo för några veckor sedan kunde inte undgå att märka den uppmärksamhet som #8 John Barck fick från övre delen av läktaren. Där hördes trummor och ramsor, det viftades med flaggor och jublades – framför allt när Barcken var på planen, men en och annan Sirius-ramsa hördes också. Bakom Barcken fans finns i grunden ett gäng f d kollegor till John, men alla har inte jobbat med honom. Mats Rosander, som agerar ordförande i den informella sammanslutningen, berättar så här om hur det startade:
”Jag tror att det var på jobbet som vi snackade om att vi ville kolla när John spelade. Från början ville vi egentligen bara skämma ut honom, men han är en legend för oss! Vi har varit på två matcher, på Sirius-Falun förra året och tidigare i år var vi på Sirius-Pixbo. Vi skulle gärna gå på fler matcher, men folk jobbar ju så det är svårt att få ihop alla. Till derbyt har folk tagit ledigt från jobbet! Vi har många bra minnen av att ha jobbat med John. Han är väldigt snäll och så är han väldigt rolig, han har en speciell humor.”

Barcken fans räknar med att bli ett femtontal personer på onsdag och Mats hoppas på bra drag på läktaren.
”Hoppas att det blir det derby som spelarna minns efteråt som att det var väldigt bra tryck i publiken. Även om vi hejar på Barcken så hejar vi förstås på hela Sirius! På onsdag samlas vi i vår så kallade klubblokal, hemma hos en arbetskollega där Barcken fans har sin hemvist. Vi har tänkt hitta på två-tre nya ramsor till derbyt. Tidigare har vi mest ropat Heja Barcken, nu vill vi komma vidare och köra lite sånger också, men det är svårt att få till dem bra... Västra sidan och vi hejar ju på samma lag, men det vore kul att höras mer än dem”, säger Mats, som avslutar med att tippa matchen:

”Jag tror att det blir tätt, men jag måste tro på Sirius-seger! Jag tror att det blir 6-4. Jag hoppas ju att Barcken avgör, men jag tror att det blir Erik Svenson som avgör i tom bur. Det vore kul att se honom avgöra mot moderklubben.”

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners