Tillbaka

Hallå Viktor Matsenius

I helgen spelade ni en miniturnering nere i Varberg och mötte Warberg och Helsingborg i två tävlingsmatcher. Det blev seger mot Warberg med 8-6 och oavgjort mot Helsingborg 3-3 och totalseger för Sirius i miniturneringen, en bra träningshelg för Sirius alltså som fortfarande inte har förlorat i någon av försäsongsmatcherna.
I helgen spelade ni en miniturnering nere i Varberg och mötte Warberg och Helsingborg i två tävlingsmatcher. Det blev seger mot Warberg med 8-6 och oavgjort mot Helsingborg 3-3 och totalseger för Sirius i miniturneringen, en bra träningshelg för Sirius alltså som fortfarande inte har förlorat i någon av försäsongsmatcherna.

I Warberg saknades några spelare så det var en annorlunda uppställning där Kimmo Eskelinen, Magnus Svensson, Jimmy Lindblom samt Målvakten Peter Sjögren saknades, nu ställde Warberg ändå upp med tre femmor från start och dom har fortfarande två hela femmor som har spelat minst en SM-final.

Tränare Viktor Matsenius var nöjd efter helgen, berätta hur du ser på matcherna?
- I första perioden mot Warberg käkar vi fullkomligt upp dom och vinner perioden med 3-1 men det är ett resultat i underkant, jag tror att vi vinner skottstatistiken med 14-3 eller nåt liknande. Efter sju minuter i andra perioden har vi gått fram till 5-1 och Warberg tvingas att coacha ganska hårt och går ner till två femmor ganska tidigt. Vi rullar på i hela matchen med tre femmor och dom börjar äta ikapp underläget. Dom går upp till 5-3 men innan periodens slut gör vi 6-3 berättar Matsenius.

”Stänger matchen i tredje”
- I sista perioden är Warberg mycket bättre än oss, vi går dock in och stänger matchen vi leder ju med några bollar och det finns ingen anledning att blotta oss för mycket. Vi sattes på prov i tredje men kan fortsätta att spela på tre femmor vilket är roligt. Killarna håller en hög nivå hela vägen, det var en bra match med mycket energi.

Noterbart i matchen var att tredjefemman med Jonas Berggren och Linus Bergström på backen med Anton Fredriksson, Robin Wahlberg och Johan sr Eriksson framför gick 4-1 i matchen.
- Dom vinner matchen åt oss medans dom andra spelade jämnt.

Hur kändes det att komma ner till Warberg igen?
Det var kul, publiken nere i Varberg är så engagerade och många hejade på mig och tyckte det var kul för min skull med Sirius och att vi vann. Det är för övrigt första gången som Sirius besegrar Warberg.

Träningshelgen fortsatte med träningspass på förmiddagen precis som på fredagen och match på eftermiddagen. Helsingborg stod för motståndet på lördagen i deras första match för helgen, lite extra intressant hos skåningarna är deras Finska nyförvärv Jani Kukkola som enligt Kent Göransson är en av världens bästa centrar samt målvakten Henri Toivoniemi.

Ni ledde matchen med 3-1 och den slutar oavgjort 3-3 hur ser du på den matchen?
- Vi hade kanske kunnat gå ner på folk men hade inte krafter att stänga matchen efter de tre pass vi haft innan. I det stora hela var Helsingborg lite vassare och piggare än oss, men det är ändå vi som gör målen. Men det finns en anledning att vi är lite segare och min bedömning är att vi går på 70% av lagets kapacitet i den matchen.

Är du nöjd trots att laget inte kom upp i kapacitet?
- Vi har försökt att jobba med att kunna prestera resultat även när vi inte går på max, vi visade det mot Tyresö Trollbäcken och även mot Helsingborg där vi kan kryssa trots att vi var rejält tillbakatryckta, dom tog skott från kanterna och långt ut sen var Tobias Steineck bra i målet mot Helsingborg. Petter Nilsson var för övrigt minst lika bra i matchen mot Warberg inflikar Viktor som har ett angenämt problem på målvaktssidan.

Ni tappade ändå en ledning med 3-1 till oavgjort 3-3
- Det är ett bra resultat med tanke på hur tuffa dagar vi hade haft, sen kan det tänkas att Warberg och Helsingborg ligger inne i en tyngre period än oss just nu, för dom behöver ju inte vara formtoppade i början av serien. Vi behöver inte heller vara formtoppade i början av serien men måste ligga ganska nära vårt max för att kunna ta lite poäng och etablera oss tidigt på en placering runt 5-6 så vi får försvara en slutspelsplats istället för att jaga utvecklar Matsenius sitt resonemang.

Spelarkritik efter helgen, någon som stack ut lite extra eller överraskade?
- Robin Wahlberg gjorde två kassar mot Warberg, det var riktigt bra och en spelare som Dan Johansson var planens gigant mot Warberg, han var riktigt bra. Erik Svenson är igång och Junior var fantastisk hela helgen. Dom som skall leverera har börjat göra det, tidigare har fokus legat på nyförvärven men nu kliver allt fler fram.   

Hur viktigt är det att vinna matcherna på försäsongen?
- Vi sa innan att de fyra första matcherna är mot lite enklare motstånd och där skulle vi inte titta på resultat utan endast individuella prestationer och försvarsspelet. Sen sa vi att från och med Varbergshelgen då är det resultaten som gäller, även om vi måste gå ner på folk. Det är för att få in en känsla att vi kan vinna och att vi är starka, därför kändes det ganska häftigt att vi inte behövde coacha laget för att vinna mot Warberg. Mot Helsingborg var killarna så trötta att det inte hade gett något att gå ner på folk.

Kommande helg spelar ni tre matcher, först på fredag mot division 2 laget Alunda i Olandshallen. På lördag mot Jönköping och söndag Linköping, båda matcherna på bortaplan. Vilka svar söker du inför helgen?
- Vi vill veta var vårt max ligger, jag vill se att de rutinerade spelarna kommit igång ordentligt. Träningarna i veckan kommer att avgöra vilka som spelar i helgen, vi vill att alla skall känna att man konkurrerar om platserna.

//Peter Bohlin


Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners