Tillbaka

Hallå där...

...Jonas Boväng, tränare för Sirius lag i Juniorallsvenskan. Inför Sirius-Sigtuna lördag 17/1

I den sista gruppspelsmatchen tar ni emot Sigtuna klockan elva på lördagen i Allianshallen. Hur kommer det att gå?

-Vi ska göra det som krävs för att vinna matchen. Hårt jobb, ödmjukhet och fortsätta med att jobba med våra värderingar vi satt tillsammans. Då kommer vi ha stora chanser att nå det vi satt upp som mål. 

 

Vilka är era värderingar?
-Att alltid ställa krav på varandra och att alltid ge hundra procent oavsett hur saker och ting är runt oss

 

Vad har ni satt upp som mål?
-Att gå till slutspelet i Juniorallsvenskan och slåss om SM-guldet. 


Förutsättningarna inför sista serieomgången är följande: Vid seger mot Sigtuna är andraplatsen säkrad och Sirius är  klara för slutspel (vilket var fyra år sedan sist). Vid förlust så står det blåsvarta hoppet till att Skälby slår Rotebro på söndagen. Sirius har också chans att vinna gruppen om Rotebro tar poäng av Skälby och blåsvart vinner.


Vilken blir er taktik på lördag? "Full fart framåt" eller "minimera alla misstag"?
-Vi kommer att ösa på som i matchen mot Åkersberga borta. Men jag vill se mycket mer noggrannhet i spelet utan boll. Så det kommer vara en kombination. 


Finns det risk för underskattning från de blåsvarta"junisarna"? Sigtuna är ju tabelljumbo efter att ha förlorat alla sina sju matcher?
-Det är vår uppgift i ledarstaben att det inte sker. Vi måste jobba med att det inte svävas iväg före eller under matchen. Vi måste ha rätt inställning när matchen startar och behålla ödmjukheten. Vi kommer fokusera på trygghetsmålet. 

Om man tar en titt i den interna poängligan spelar topp-tre-spelarna i samma kedja i Juniorallsvenskan samtidigt som de har tre olika tränings- och matchmiljöer. Efter sju spelade matcher är  Gottsundaspelaren Linus Brännkärr etta med 15 poäng (8 mål+7 assist), tvåa är Junior-Elitspelaren Hannes Högberg med 13 poäng (9+4) och trea SSL-spelaren Aron Ohlsson med 10 poäng (6+4). Kan man se det som ett tecken på att samarbetet mellan A-laget, Juniorlaget och Gottsunda i division 1 varit en lyckad satsning?
-Jag tycker att det varit/är ett bra samarbete. Spelarna har utvecklats mycket och det har blivit naturligt och tryggt att samlas i olika miljöer. Alla är målmedvetna och ruggigt ambitiösa och det är nyckeln. 


Vad har trion Linus, Hannes och Aron för egenskaper som gör att just de toppar poängligan?
-De besitter fart, kreativitet och fantasi. Det finns avslutare, passningsgenier och hårt arbetande spelare i dessa tre. Sedan har de sjukt roligt  på plan tillsammans. 


Trion Hannes Högberg, Linus Brännkärr och Aron Ohlson har tillsammans gjort 38 poäng på sju matcher i Juniorallsvenskan den här säsongen.


Sirius Juniorer vann ju nyss Storvretacupen för tredje gången. Varför har  dessa blåsvarta spelare (de flesta födda 1996)  varit så framgångsrika under många år?
-De har en fantastisk talang och fått spela i miljöer som gett både utmaning och stimulans. De är en tajt grupp där var och en utvecklats enormt mycket denna säsong. De har fått utmaningar tillsammans och utvecklats i matcher mot spelare i egen ålder och mot äldre. 

Det kommer säkert vara många yngre Siriusspelare som kommer att titta på lördagens match. Vad tycker du att de ska tänka på för att själva utvecklas som innebandyspelare?
-Titta på  glädjen och modet som juniorerna har. Allt från att täcka skott eller till att slå en diagonalare. Att vara junior är något som aldrig kommer tillbaka, så se fram emot den tiden och spela klart den innan seniorspel tar över. 

Och sist, men inte minst, varför ska alla innebandyvänner vara på plats i Allianshallen klockan 11.00 på lördagen?
-För att stötta dessa killar som har slitit och krigat sedan maj månad med försäsong. Sen att det är dags att ett lag från Uppsala kliver vidare från gruppen i Juniorallsvenskan. Målsättningen är slutspel och dit vill vi tillsammans med ett sjukt bra tryck från läktaren. 

 

Och det är inte bara juniorerna som bjuder på blåsvart innebandygodis denna lördag. I pauserna i JAS-matchen kommer Sirius F04 spela en internmatch och vi vet att dessa tjejer kan bjuda på show, så missa inte detta.


/MH

Foton: Eva OhlströmTillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners