Tillbaka

Hallå där ....

.... Ted Wikström, evenemangsansvarig för Sirius hemmamatcher i Junior-Allsvenskan

Med ett publiksnitt på 252 åskådare leder ni publikligan för JAS i hela Sverige. Hur känns det?
- Det känns givetvis superkul att folk sluter upp kring våra matcher. Jag kunde faktiskt aldrig på förhand tro att vi skulle göra så pass bra ifrån oss publikmässigt sett. Visserligen är det fritt inträde, men att folk dyker upp en söndagkväll eller lördagmorgon för att se ett gäng 14-18 åriga killar lira lite boll, det är smått otroligt.

I söndags kom 323 personer till Allianshallen för att se Sirius ta emot dittills obesegrade Skälby. Vad fick publiken se?
- De fick se en härlig juniormatch mellan två riktigt duktiga lag som definitivt tillhör Sverigeeliten på juniorsidan. På planen fanns fyra spelare med SSL-meriter och lägg därtill massor med kunskap från annan seniorinnebandy. Matchen innehöll ett högt tempo där båda lagen ville vinna. Sirius vann rättvist med 3-2, men Skälby var riktigt bra och jag är övertygad att de kommer gå långt i slutspelet.

Om man jämför de blåsvarta juniorernas publiksnitt med alla uppländska seniorlag (både dam och herr) hamnar "Junisarna" på fjärde plats bakom SSL-lagen Storvreta och Sirius samt Alunda i herrettan. Vad säger du om det?
- Är det så? Det hade jag inte en aning om! Men det är ju riktigt roligt att höra! Vi har en attraktiv produkt och jobbar hårt för att juniorinnebandyn ska få en höjd status i Innebandysverige. Detta är väl ett perfekt exempel på att Svenska Innebandyförbundet måste ta Juniorallsvenskan på större allvar. Juniorinnebandy är fart och fläkt, kolla bara på Linus Brännkärr som hellre gör en dragning som siste man än spelar enkelt efter sarg. Kul för publiken!

Inför säsongen lovade du att Sirius skulle bli bäst i Sverige på arrangera matcher i Juniorallsvenskan. Har du redan uppnått det målet?
- Nej det tycker jag inte. Jag har fortfarande inte så mycket att jämföra med förutom lagen Sirius mött i serien, och då har det varit kyrkstämning på de tre Stockholmsmatcherna. Jag vill fortsätta med att utveckla de tekniska bitarna, förbättra introt, ljudnivå och ljudkvalité, stämning och annat. Når vi slutspel kommer vi definitivt höja oss ytterligare 20 procent, men visst har vi gjort det godkänt hittills. Publiksiffrorna talar ju sitt tydliga språk!

Vad tror du om fortsättningen för Sirius i Juniorallsvenskan?
- Nu har man allt i egna händer. Detta släpper inte killarna. Jag har varit så länge i den här klubben och i princip varje år så har november varit en tuff månad psykiskt för våra lag. Jag vet inte om det är höstmörkret som spelar in. Jag tror man vinner de två sista matcherna och kniper 2:a platsen i serien vilket betyder 1/16-delsfinal. Nu är alla mentala barriärer besegrade.

Hur det går i ett eventuellt slutspel får du fråga mig om längre fram, det vågar jag inte gissa!

När blir hemmamatch?
- Nästa hemmamatch är lördag 17 januari klockan 11 då Sigtuna kommer på besök i Allianshallen i den sista omgången av grundserien. Förhoppningsvis har Sirius besegrat Åkersberga i omgången innan vilket betyder att man kan säkra slutspelsplatsen på hemmaplan. Då räknar vi iskallt med över 200 blå-svarta supportrar som hejar fram killarna!

Varför måste vi vänta så länge?
- Dels så är det VM-uppehåll i två veckor, dels vill SIBF ha ett uppehåll i JAS för att inte få en för tät matchning under hösten. Därav läggs ett par omgångar efter nyår. Men då får vi vila oss och komma sugna till de avslutande fighterna istället!

Då ses vi den 17 januari i Allianshallen!
- Yes!

Foto: Eva Ohlström

/MH

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners