Tillbaka

Guld i Prag!

Sirius 98:or provade lyckan i Prague Games för första gången och lyckades vinna i största möjliga konkurrens med 62 medverkade lag.

Efter en makalös insats av våra 98:or stod vi som segrare efter en final med ca 1700 åskådare och härlig stämning. Finalen vanns med 6-3 efter att vi kontrollerat matchen från första stund och bl a haft ledningen med 3-0 i paus.

I gruppspelet vann vi alla matcher men spelet fungerade inte helt på topp då vi brände ett flertal målchanser som vi normalt sätter. Laget fortsatte dock jobba oförtrutet vidare med förvissningen och tryggheten att spelet lossnar.

Finalspelet inleddes med 1/32-dels final vilken vi vann komfortabelt. Därefter blev motståndet tuffare. Bl a spelade vi 1/8 mot Lindås som vi tidigare inte besegrat trots två försök. Nu dirigerade vi händelserna på plan och vann rättvist med 3-1. Mot Täby i kvarten kom vi i underläge i slutet av matchen men visade moral och nådde straffavgörande där vi visade störst kyla och avgjorde med suddenstraffar.

I semin väntade Sampo från Finland som är ett hopplock av de bästa spelarna i Finland. De vann förra året och var storfavoriter att vinna i år igen. Vi inledde starkt i första perioden och tog rättvist ledningen med 1-0. I slutminuten kvitterade Sampo varpå vi drog på oss en femminuters utvisning för avslagen klubba. Det gjorde att Sampo kunde gå ifrån till 1-3 i början av andra perioden. I det läget visade våra grabbar stort hjärta och bestämde sig för att vända matchen trots den jobbiga utvecklingen av matchen.

Kollektivet var fantastiskt men trots det måste en spelare som Andreas Lundell framhävas med sitt fruktansvärda slit och vilja i avsluten. Ruggigt bra!

Vi stod till slut som segrare med 4-3 efter en match som fullständigt kramade musten ur våra spelare. Utan den målmedvetna fysträning laget genomgått under försäsongen hade det aldrig fungerat.

Finalen mot Zug United kontrollerades av Sirius som gick fram till 6-0 innan Zug reducerade till 6-3 i slutminuterna. Finalen blev ett minne för livet för spelarna med nationalsång och fullsatta läktare. Jacob Pettersson valdes till cupens bäste målvakt medan Andreas Lundell blev bäste forward.

Läs intervjun med tränare Jonas Boväng efter finalen via http://www.laget.se/IKSIRIUSIBP98/News/3615548/Jonas-Bovang-om-segern-i-Prague-Games-2014.

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners