Tillbaka

Grattis Petter - Årets målvakt!

Sirius IBK:s Petter Nilsson är Årets målvakt i SSL 13/14!

Utmärkelsen Årets Målvakt delas ut av Innebandymagazinet i samverkan med Svensk Elitinnebandy och utses i samarbete med Sveriges superligatränare.

Grattis till att ha blivit vald till Årets målvakt! Att utmärkelsen delas ut i samarbete med Sveriges superligatränare, betyder det något särskilt?
- Tack! Ja absolut, att det är de som röstar betyder mycket. De är ju de kunnigaste människorna i innebandy-Sverige. Det är hedrande!

Varför har de valt dig till Årets målvakt tror du?
- Förhoppningsvis har jag varit bäst. Laget har presterat mer än vad många trodde att vi skulle göra. Hela laget har varit bra och det har gått bra för mig personligen.

Om du ser tillbaka på säsongen som har gått, hur skulle du sammanfatta den för egen del?
- Jag har nog följt lagets formkurva, det var en liten dipp vid jul och nyår. Det finns några matcher som jag tycker att jag inte gjorde så bra. Jag tog väl inte de skott jag skulle och då fick Tobias stå istället. Jag har honom att tacka för mycket och är glad att han finns där! Det är bra att vara två, då håller man sig på tå och vi tävlar ju varje träning.

Hur kommer det sig att Uppland har fostrat så många bra målvakter?
- Ja, det är en bra fråga och den är svår att svara på. Jag tror att det handlar mycket om att vi har lärt av varandra och har spelat mot varandra många gånger. Alla vet hur bra de andra är. Förutom det kan jag inte sätta fingret på varför det är så.

Du är ju en förebild för många. Vad skulle du ge för råd till målvakter i de yngre åldrarna som vill bli lika bra som du är?
- Man ska spela för att det är roligt och hålla på så länge man kan. När man är yngre kanske man inte alltid står i mål och vill man spela ute ibland ska man göra det. När man kommer upp lite i åldern kanske det inte funkar längre, utan man får fokusera mer på att vara målvakt. Det gäller att ta vara på alla träningar, att inte ha några ursäkter utan vara redo när den startar, vara koncentrerad, ha kul och göra sitt bästa. Det är nog det viktigaste.

Förutom att du just har utsetts till Årets målvakt i SSL så har Upplands Innebandyförbund nyligen utsett Sirius IBK till Årets förening och Aron Ohlsson till Årets stjärnskott...
- Ja, det är en bra och härlig känsla i föreningen nu, det känns som att alla drar åt samma håll. Det görs ett stort arbete inom ungdomsverksamheten och det finns väldigt många fantastiska människor i hela föreningen som lägger ned massor med engagemang och tid. Men det är nog vad som krävs, tror jag, om vi ska fortsätta att etablera oss som förening både på ungdomssidan och i SSL.

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners