Tillbaka

Grattis Albert!

Årets ungdomsstipendium inom Sirius innebandy utdelat till Albert Åhlenius i P98
Årets ungdomsstipendiater offentliggjordes vid IK Sirius årsmöte härom dagen och inom innebandyn utsågs #48 Albert Åhlenius från Sirius IBK P98. Albert fyllde dessutom 16 år samma dag, så det blev dubbelt firande!
"Jag blev väldigt glad att det var jag som fick stipendiet. Jag har ju hört talas om andra som fått det tidigare år. Att jag fyllde år samma dag, det blev som två flugor i en smäll", säger Albert.

De kriterier man har tittat på är talang, personens betydelse för laget och gruppen, idrottslig utveckling under året och målmedvetenhet.
"Jag är en bra kompis och känner själv att jag har utvecklats mycket den här säsongen. Jag har vad jag vet inte missat en enda träning heller", säger han.

Motiveringen lyder: "Albert Åhlenius har med sin träningsvilja och stora målmedvetenhet utvecklat sitt innebandyspel på plan. Han är alltid på plats oavsett om det handlar om boll och klubba eller fyspass, eller lagaktivitet. Han är omtyckt bland lagets spelare och ett föredöme. Tre ord kan man beskriva Albert Åhlenius med. Lojal, träningsvillig, målmedveten. Ett stort grattis till detta stipendium som är ett kvitto på den fina utveckling du gjort."

IK Sirius fick för några år sedan en gåva på 100 000 kronor från en anonym givare som vill uppmuntra och premiera ungdomar inom Sirius. Under fem år utses fyra aktiva ungdomar från innebandyn, fotbollen och bandyn som får stipendiet. Stipendiaterna får ta emot 5000 kronor var, pengar som är tänkta att användas som ett bidrag till träning, resor eller annat som hör ihop med deras sportsliga utövning.

Stipendierna delas i år ut för tredje gången. Tidigare mottagare inom innebandyn är Oskar Norrström (2013) och Ludvig Trolle (2012).

Stort grattis till Albert och till stipendiaterna inom fotboll och bandy!

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners