Tillbaka

Fullsatt, festligt och ett fantastiskt arrangemang

16-delsfinalen i Juniorallsvenskan mellan Sirius och RIG Umeå blev en upplevelse utöver det vanliga.

Och med 524 personer på Allianshallens läktare sattes nytt publikrekord för Juniorinnebandy i Uppland. Frågan är hur mannen bakom arrangemanget, Ted Wikström, mår i dag?
- Jag är lite mör, det blev en lång dag med mycket att hålla koll på. Men det är en slags bitterljuv känsla nu tyvärr.

 Ted Wikström


Hyllningarna till dig och arrangemanget har varit stora, inte minst på sociala medier. Men även lokalpressen, med bland annat Upsala Nya Tidning och Uppsala Nyheter har uppmärksammat matchen. Hur känns det?
- Det känns givetvis superkul. Vilken respons vi fått från både media och våra åskådare! Jag hoppas detta triggar andra lag och föreningar till att satsa på sina arrangemang. Det krävdes en del arbete, men det är helt klart värt det.


http://mobil.unt.se/sport/folkfesten-i-allianshallen-3581694.aspxhttp://www.uppsalanyheter.se/sport/innebandy/item/4929-siriusforlust-infor-rekordpublik


Och det är även tydligt att motståndarna var mer än nöjda med arrangemanget. På deras egen blogg står bland annat:
"Inramningen av matchen var magisk, över 500 stycken fanns på plats för att skåda matchen , Sirius ska ha cred till sitt matcharrangemang. Top of the line!" 

http://mobil.righerr.devote.se/blogs/29693279/long-time-no-see.htm


Vad är du själv mest nöjd med vad gäller arrangemanget?
- Publiksiffran och samarbetet mellan de som jobbat kring matchen. I princip allt flöt på som planerat. Vi höll tidsschemat och killarna i sekretariatet gjorde en klockren insats. De företag som hjälpt till kring matchen levererade och publiken slöt upp. Vem hade kunnat tro att vi skulle slå nytt publikrekord? Jag hoppades som sagt på 300-400, det kom 524. Och de flesta tror jag uppskattade det vi gjorde.

Nu måste du väl ändå ha infriat din egen förhoppning om att Sirius ska bli bäst i Sverige på att arrangera JAS-matcher?
- Ja, det här får nog många lag svårt att slå. Jag önskar varje match kunde vara som denna, men vi har hållit bra standard i grundserien och denna match höll SSL-klass i allt förutom kanske webbsändningen där uppkopplingen i hallen strejkade under stora stunder. Uppland har visat att vi är Sveriges bästa innebandydistrikt återigen!


När det gäller själva matchen blev ju Umeå för svåra för våra Blåsvarta juniorer. Matchen slutade 0-4 (0-0, 0-1, 0-3) efter två mål i öppen kasse sista minuten. Vad är din analys av matchen?
- Jag tycker RIG Umeå hade den där lilla extra viljan som saknades i Sirius. Vårt normalt kontringsstarka lag bjöds inte på en enda spelvändning på 60 minuters spel. Där är den stora skillnaden. Umeå spelade ett kompakt försvarsspel där varenda spelare visste sin roll. Sirius hade bra lägen men fick inte något gratis från motståndarna och vi fick se två storspelande målvakter. Tyvärr drog "fel" målvakt det längsta stråt denna gång. Men jag tycker någonstans att Sirius ändå gjorde så gott man kunde. Man har helt andra förutsättningar än RIG som spelar och tränar tillsammans på både dag- och kvällstid. Jag tror RIG når minst kvartsfinal, sen blir Linköping för svåra.

Förutom att du arrangerar JAS-matcherna för Sirius är du ju också utvecklingsansvarig i föreningen. Så frågan är: Kommer vi att få uppleva fler festliga slutspelsmatcher i Juniorallsvenskan kommande år?
- Det tror jag absolut. Vi har ju starka årgångar framöver också. Sen ska man dock komma ihåg att med nuvarande upplägg i JAS så är det ju egentligen på ren tur man går vidare och allt beror på vilka lag man får i gruppen. Dessutom lottas ju slutspelet om man får hemmamatch eller bortamatch, men jag kan nästan lova att inom ett par år får vi se ett fullsatt Allianshallen igen!

/MH

Foton: Eva Ohlström

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners