Tillbaka

Försäsongsintervju – Peter Berlin

Fiskefantasten Peter Berlin siktar på att kommande säsong ska bli hans bästa hittills och på frågan om hans förhoppningar säger han: Det ska bli skitkul med nya arenan. Att göra den till vår borg där det ska vara jävligt svårt att hämta poäng. Det kommer bli sevärt i höst!

Namn: Peter Berlin

Tröja nr: 25

Moderklubb: Björklinge BK

Spelar med: Den lättaste modellen Fatpipe har att erbjuda med rakt skaft och orc-blad.

 

Hur ser du på föregående säsong?

Förra säsongen var väl inte någon höjdare direkt. Vi började bedrövligt resultatmässigt plus att vi åkte på några tunga skador. Men när det väl gällde mot slutet av säsongen visade vi styrka och kvalitet och tog några riktigt tunga poäng mot grymt motstånd vilket ledde till att vi höll oss kvar i SSL, där vi hör hemma. Det stora målet förra året var att ta oss till slutspel och där missade vi rätt rejält. Så känslan är att vi lämnar den säsongen bakom oss och fokuserar på det som kommer. Ny hall, många nya spelare och ny tränare. Ska bli hur kul som helst!

 

Hur har träningen under sommaren varit?

Vi har kört hårt ända sen mitten av april. Johan och Josef från Muskelcentrum har drillat oss fyra pass i veckan med intervaller, styrka och rörlighet. Nu i juli har vi kört träning på egen hand utifrån träningsscheman skräddarsydda för var och en.

 

Förutom träning – vad har du gjort under sommaren?

Jag har hängt med min dotter och min höggravida sambo på hemmaplan i sommar. Det har blivit mycket häng vid de lokala badplatserna. Vi är mitt i en flytt så jag har pysslat lite med det också.

 

Vad är dina förhoppningar på kommande säsong?

Min förhoppning är att vi får en nytändning i och med alla förändringar som gjorts till denna säsong. Det ska bli skitkul med nya arenan. Att göra den till vår borg där det ska vara jävligt svårt att hämta poäng. Att träna på bästa möjliga golv kommer förhoppningsvis vara utvecklande och bidra till bättre/snabbare spel. Jag har en bra känsla och det ska bli riktigt kul med en ny säsong!

 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Som en snabb avig poängspelare med en stor vinnarskalle. Min absoluta styrka är farten under fötterna.

 

Har du någon speciell rutin inför match?

De ända rutinerna jag har är nog att jag vill käka en viss tid innan match och att jag nästan alltid dricker en skvätt kaffe i periodpauserna. Men jag är inte så skrockfull av mig.

 

Vad gör du vid sidan av innebandyn?

Jag utbildar mig till golvläggare för tillfället. Sen är jag pappa till en dotter på 2,5år och har en till på gång.

 

Vad bör Siriuspubliken känna till om dig?

Min stora hobby är fiske - framförallt gäddfiske. Jag är så nördig i ämnet att jag till och med bygger egna beten.

 

Vid bortamatcher - vilken är din favoritarena?

Måste nog säga Fort Knox i Växjö. Fantastiskt fin arena mitt i arenastaden. Där är det nytt och fräscht och bra stämning. Sen hjälper det nog att vi vunnit de flesta matcher där så jag har nästan bara goda minnen därifrån.

 

Hur ser du på att få spela i nya IFU arena?

Som jag nämnt tidigare så tror jag det blir en nytändning för oss att kliva in i IFU arena. Bara positivt!

 

Varför ska Uppsalapubliken komma och se Sirius när säsongen kommer igång?

För det första för att innebandy är en förbannat rolig publiksport. Vi krigar alltid in i det sista och spelar många jämna matcher oavsett motstånd. Blandar ofta en hårt slitande defensiv med snabba omställningar och många snygga mål. Det kommer bli sevärt i höst!

 

Vem i laget kommer att plocka mest poäng under kommande säsong?

Jag har bestämt mig för att göra min bästa säsong hittills. Sen om det räcker till att plocka mest poäng i laget eller inte det skiter jag faktiskt i så länge vi vinner matcherna. Men jag skulle nog sätta mina pengar på Dan Johansson om jag var tvungen att säga någon. Får han vara skadefri kommer det levereras mängder med läckra assister från hans sticka kommande säsong.

/Text: Niklas Tell, Foto: Eva Ohlström

Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners