Tillbaka

Förlust mot AIK

Efter en jämn förstaperiod visar AIK varför de ligger i toppen av tabellen.
Annandagsinnebandy, hemmamatch och Sirius-  en oslagbar kombination upplagd för julfest. För motståndet stod tabelltvåan AIK med poängligeledaren Kim Nilsson i spetsen, ett AIK som senast lagen möttes endast fick med sig en poäng. I Sirius saknades dock målsprutan Peter Berlin, då denne blev pappa tidigare på dagen. Enligt rykten har han tänkt namnge barnet efter den Siriusspelare som (förhoppningsvis) sätter det matchvinnande målet, även om det är en flicka. Men det är bara lösa rykten. Tungt spelartapp hursomhelst, men istället var Kim Johansson tillbaks från start.

Period 1
Sirius inleder matchen med att, till skillnad från senaste matchen, rulla runt på tre femmor. Efter blott två minuter spelar Kim Johansson fram till Krisandersson som är lika klinisk i sitt avslut som senast och 1-0 är ett faktum.  Bortsett från detta mål är första delen av perioden relativt tempofattig och innehåller få närkamper.  Cirka sex minuter in i matchen får plötsligt AIK:s Kevin Lundgren ett friläge men Tobias Steineck  i Siriusmålet räddar. Returen studsar dessvärre rakt ut, och efter lite oreda framför målet kan AIK:s Patrik Hagberg slå i bollen i krysset och därmed kvittera till 1-1.

Matchen fortsätter sedan i en tyvärr svagt tempofattig anda, båda lagen känns litet avvaktande där de båda hellre säkrar upp bakåt än avancerar framåt. 11.23 in i matchen tar dock AIK ledningen efter ett frislag som var resultatet av slarvigt Siriusspel. Det är Patrik Hagberg som återigen prickar krysset, och Steineck kan inte göra mycket annat än att konstatera att Hagberg är vass ikväll. Positivt med detta mål är åtminstone att tempot börjas dra upp och närkamperna lyser plötsligt inte längre med sin frånvaro. Framförallt Sirius andrafemma med Johan Jr Eriksson, Joel Ahlin och unge Aron Olsson skapar en hel del tryck i AIK:s zon, dock utan utdelning.  Med cirka fem minuter kvar av perioden åker Christoffer Carlsson ut två minuter för fasthållning, och i sin PP-uppställning kastar AIK in fler landslagsspelare än vad det finns plot holes i Twilightfilmerna. Trots detta namnstarka PP är det Sirius som med en man mindre är nära att göra mål, och AIK själva är aldrig riktigt nära utan Sirius klarar av undermannaläget utan problem. I slutminuterna är andrafemman återigen inne och skapar oreda bland AIK-backarna, men perioden slutar likväl 1-2, skotten 8-11. Sammanfattningsvis en period som inleds relativt tempofattigt men där Sirius ändå får anses ha övertaget, sedan jobbar sig AIK emellertid in i matchen.Period 2
Redan i första bytet är Kim Nilsson ytterst nära att utöka för gästerna, men John Barck visar en av fördelarna med att ha skostorlek XL då han täcker skottet med stortåspetsen. Bytet därefter är Sirius lika nära då Martin Bengtsson får ett friläge, men Patrik Åman visar varför han är med i landslaget och bjuder på en jätteräddning. AIK är klart mer spelförande i andra och börjar ta över matchen oroväckande fort, ensam om att utmana i AIK:s zon är för tillfället Jr Eriksson.  Andra periodens första mål kommer först efter åtta minuter, och trots AIK-spelövertag är det Sirius som gör det! Dan Johansson för med sig bollen över nästa hela planen och avslutar med att sidledssläppa den till broder Kim som kan slå in bollen bakom en chanslös Åman. 2-2!

Glädjen är dock kortvarig, för något byte därefter drämmer AIK:s Daniel Thorsson upp bollen i krysset – ser det ut som i alla fall. Men det är Kim Nilsson som noteras för målet och det var nog mycket riktigt han som med en diskret styrning såg till att bollen hamnade i krysset. Och sedan, ja sedan går det mest utför för Sirius. AIK tar över mer och mer och kan ofta ställa upp ordnat spel i Siriuszonen och skapa chanser. Med fyra minuter kvar av andra perioden kommer 2-4 helt rättvist, och sedan av bara farten kommer även 2-5 och 2-6 inom loppet av några minuter. Målskyttar i AIK är Kevin Lieback Asp, Johan Berg och sedan Lieback Asp igen som gjort två riktigt bra perioder.

Periodsiffrorna blir alltså 1-4. Skotten vinner litet oväntat Sirius med 8-6, men det är en tröst lika klen som Zlatans respekt för damfotbollslandslaget. Förstaperioden var jämn, men i andra visar AIK varför det skiljer några placeringar i tabellen lagen emellan.


Period 3
Omkastade kedjor noteras snabbt vara ihopsatta när tredje perioden inleds. Jr Eriksson spelar nu i förstakedjan med bröderna Johansson, och ska Sirius ha en chans idag krävs det nog att dessa tre herrar får till det ordentligt. I samma veva som ett böljande spel sätts igång avslöjas kvällens publiksiffra vara 880 vilket får ses som klart godkänt såhär i mellandagarna när avslagen julmust och kvarvarande julskinka är hemma och frestar.
Tyvärr rinner minuterna iväg i rask takt, och Sirius har svårt att komma till lägen. Jr Eriksson fortsätter med ett mycket uppoffrande spel och ordnar också en utvisning på en AIK-spelare som tvingas ta till ojusta medel för att stoppa den framrusande Siriusiten. Powerplay för Sirius alltså! Men, man är aldrig ens nära. Första minuten blir det en alldeles för statisk uppställning som inte alls lyckas dra isär AIK-försvaret. Andra minuten får Sirius inte ens hålla i bollen då AIK mycket skickligt spelar runt bollen och får sista utvisningsminuten att rinna iväg.

Med cirka åtta minuter kvar av matchen slår AIK spiken i kistan när man efter ett mycket snyggt upprullande sätter 2-7, målskytt Simon Lindroos. Med några minuter kvar är Jr Eriksson nära att reducera, men hans skott tar i ribban och trots att han varit nära flera gånger och helt klart gjort sig förtjänt av ett mål denna match blir det inte så. Istället avslutar AIK med att sätta 2-8, och sedan ljuder slutsignalen.


Tuff match för Sirius som åker på en ganska klar förlust mot ett bättre lag. På söndag finns det dock chans till att avsluta året på ett bättre sätt, då Växjö borta väntar.

Av: Tomas Enoksson
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners