Tillbaka

Förlust i Linköping

Det blev ytterligare en tung förlust för Sirius med 8-4 (3-2, 3-0, 2-2) när man mötte Linköping i söndagens SSL-match. Efter en händelserik första period med två straffar och två utvisningar kunde hemmalaget gå till ledning med ett mål 3-2.
I matchens fem första minuter handlar det mesta om hemmalaget, redan efter 33 sekunder ringer det bakom Petter Nilsson i kassen. Efter två minuter tilldöms Linköping en straff sedan John Barck hakat en spelare i straffområdet. Martin Karlsson lyckas dock inte göra mål men sätter 2-0 till Linköping i det efterföljande PP. Linköping drar på sig en utvisning när klockan står på 4.48 och Sirius får till ett bra PP, Jesper Johansson har 3-4 skott på kassen varav en sitter i ribban. Dock inget mål i det numerära överläget.


Dan Johansson sätter en straff (Foto: Kari Kesti)

I den åttonde minuten är det Sirius och Dan Johanssons tur att få en straff, Dan förvaltar straffen på bästa sätt. Direkt efter straffen spelar Erik Svenson fram Johan Jr Eriksson som trampar in från hörnet och kvitterar till 2-2, det gick endast 25 sekunder mellan målen och Sirius är ikapp. Första periodens tredje straff tilldöms Linköping i den 16:e minuten sedan Freddi Ramsell slagit på klubban på en hemmaspelare, en straff som inte heller den här gången resulterar i mål. Sirius håller sedan undan även i det efterföljande numerära underläget, men precis i periodens slutskede kan Linköping ta ledningen med 3-2 – psykologiskt tungt för Sirius som kommit tillbaka in i matchen efter den tunga inledningen.


Jesper Johansson var en av Sirius bästa spelare i matchen (Foto Kari Kesti)

Enligt rapporter från Linköping är hemmalagets förstafemma överlägset Sirius samtliga femmor, hemmalaget spelar dessutom på två femmor vilket gör att vartannat byte blir tungt om rapporterna stämmer. Skotten i första vinner Sirius med 9-10

Andra perioden blir den sämsta för Sirius som inte alls är där, Martin Karlsson kan göra 4-2 efter drygt tre minuter och hemmalaget tilldöms sin tredje straff i matchen efter sju minuter, återigen är det Freddi Ramsell som är lite het och låser klubban på Linköpingsspelaren. Straffen slås av Elias Bard som inte heller lyckas överlista Nilsson i Siriusmålet. Är det möjligen något slags rekord på gång, fyra straffar totalt efter endast 27 spelade minuter, dessbättre ingen i mål i någon av de straffar Linköping fått. I det efterföljande PP kan dock Linköping sätta kasse och när klockan står på 11.58 ringer det igen och 6-2 är ett faktum. Andra perioden går klart till Linköping nu måste det hända någonting i Sirius för att matchen inte skall rinna iväg.


Johan sr Eriksson i närkamp med Tobias Wahlström i Linköping (Foto: Kari Kesti)

Tredje periodens inledning är klart Sirius bästa i hela matchen, Carl Kostov-Bredberg gör sitt första SSL-mål i den andra minuten och får behålla bollen som en souvenir. Sirius lyfter in bollar på kassen och täcker målvakten Quist för att om möjligt komma än närmare i protokollet. Med sex minuter spelade får Linköping ett kontringsläge men i den efterföljande spelvändningen från Sirius sida kan Erik Svenson snyggt göra 6-4 sedan han snurrat upp Quist i kassen och enkelt lagt bollen i tom bur. Halvminuten efter Svensons mål drar Linköping på sig en utvisning och Sirius är på ”g”.


John Barck är nära att sätta 6-5 i PP men målvakten räddar (Foto: Kari Kesti)

Jesper Johansson skjuter 3-4 skott i PP men inget mål, i slutet på PP får John Barck en riktigt bra chans att reducera till 6-5 men inget mål tyvärr. Dessvärre så kan Linköping göra 7-4 halvminuten senare och oturen grinar Sirius i ansiktet. Sirius fortsätter att skapa men Linköpings målvakt gör några fina ingripanden, bl.a på Dan Johanssons skott mot krysset. Med fyra minuter kvar är det nog ridå ner för Sirius, efter ett Siriusfrislag kan Linköping kontra in 8-4 som sedemera blir slutresultatet i matchen. Tungt nu…dessutom skadar sig både Niko Lehtonen och Jesper Johansson i matchens slutskede, det är oklart hur länge de båda blir borta.

Linköping tar värdefulla poäng och lämnar Sirius tre poäng under nedflyttningsstrecket, ett oerhört tungt läge för Sirius som nu måste göra något för att förändra situationen. Nästa uppgift blir Dalen borta den 20 november, ett Dalen som blev nollade på hemmaplan på lördagen med 0-6 av Warberg.

//Peter Bohlin
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners