Tillbaka

Förlust i Göteborg

Trots målmässigt jämna två första perioder och stundtals bra spel från Sirius blev det förlust mot Pixbo Wallenstam på söndagen med 6-3 (1-1, 2-2, 3-0), det som framförallt skiljde de båda lagen åt var effektiviteten. (Samtliga bilder Per Wiklund, Copyright)
Pixbo hade ett förkrossande övertag när det gäller bollinnehavet mest för att Sirius lät sina motståndare ha det. När chansen gavs kontrade Sirius men det märktes att självförtroendet inte är riktigt på topp då flera klara målchanser missades eller att skotten satt mitt på målvakten. Första perioden startade bra för Sirius som tog ledningen med 0-1 i fjärde minuten genom Johan sr Eriksson som spelades fram av Patrik Strandh.

Foto: www.perwiklund.se

Martin Östholm i hemmalaget kan dock kvittera i den tionde minuten och när båda lagen drog på sig en varsin utvisning i den fjortonde sökte Sirius ytor och lägen men fler mål föll inte i första perioden. Bland dem som stack ut i Sirius var Calle B-K samt Dan Johansson som var riktigt bra. Skotten stannade på blygsamma 7-6 till Pixbo.


Foto: www.perwiklund.se

I andra perioden hinner knappt publiken sätta sig förrän hemmalaget gör 2-1, det är Dan Johansson som tar skott som går i täck och Pixbo kontrar in ledningen. Bollinnehavet ser ungefär likadant ut i andra med stort övertag för hemmalaget dock skapas inte särskilt många chanser då Pixbo rullar och rullar. I den sjunde minuten presenterar sig Peter Runnestig när han zorrar sig förbi Calle B-K och sätter 3-1. Med lite tur letar sig sedan bollen in i Pixbomålet efter ett skott utifrån och styrning på något ben, 3-2 och målet räknas som självmål.


Foto: www.perwiklund.se

Pixbo pressar högre upp i banan och går ibland in hårt i närkamperna, det luktar hemmamål efter en tung press i mitten av andra perioden men Sirius kontrar riktigt bra men som sagt, effektiviteten på chanserna saknas. Sirius tilldöms en straff efter 11.10, Dan Johansson lägger den men målvakten räddar. Kvitteringen till 3-3 skall dock komma i det efterföljande numerära överläget för Sirius, först blir Dan Johansson avblåst och domaren missar en fördel. På frislaget får Dan Johansson bollen igen och sätter den på samma sätt, Erik Svenson stod för framspelningen ut till höger och ett skott i nättaket. I slutet av perioden drar Patrik Strandh på sig en utvisning för slag. Perioden slutar 2-2 och ställningen är 3-3 inför sista perioden. Skotten i andra vinner Sirius med 4-7.


Foto: www.perwiklund.se

Tredje perioden startar lika dåligt som den andra, mål direkt för Pixbo. Det är landslagsmannen Martin Östholm som sätter den, stolpe in otagbart för Steineck i kassen 4-3 till Pixbo som går ner på två femmor i inledningen av den tredje perioden. Sirius fortsätter dock med samma formationer som startade matchen. Hemmalaget dominerar matchbilden i första halvan av perioden och Tim Wiklund kan sätta 5-3 efter ett långt anfall av hemmalaget, ett resultat som med Siriusögon kanske borde ha varit annorlunda med tanke på att man skapar fler avslut än hemmalaget och att Peter Berlin hade ett guldläge att sätta 4-4 minuten före Pixbos 5:e mål, Berlins skott gick dock i magen på målvakten.


Foto: www.perwiklund.se

Sirius skapar mycket när halva perioden spelats och kommer närmare ett mål, både Berlin och Svenson skjuter rakt på målvaktshjälmen i några av de chanser som man skapar. Calle B-K som varit bra som back i matchen flyttas upp som forward med senior och Svenson. Linus Bergström in som back…

Efter en timeout med 2.30 kvar beslutar sig Matsenius för att ta Steineck i kassen och chansa lite för att komma närmare men det går inte många sekunder innan Alexander Andersson sätter spiken i kistan och fastställer slutresultatet till 6-3.

//Peter Bohlin
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners