Tillbaka

"Fler på läktaren lyfter oss verkligen"

Lagledaren Therese Bergman om det samspelta teamet, om hur viktigt det är med publikstöd och om viljan att bjuda på bra matcher.
Therese Bergman är lagledare för Sirius IBK:s a-lag. Hon beskriver både ledarstaben och spelartruppen som mycket välfungerande och med bra stämning. Hon berättar också om a-lagsspelarnas viktiga och uppskattade roll som faddrar för ungdomslagen.

"Spelarna är trygga i att vi är ett väl fungerande ledarteam"
Therese ser många styrkor med ledarteamet: "David är en stark ledare med en stark filosofi och han har bra stöttning av Mårten och Niklas. Jag och Kjelle, som är materialansvarig, planerar och sätter ihop allt runt omkring det spelmässiga utifrån tränarnas önskemål. Alla i teamet har ett genuint brinnande intresse, vi respekterar varandra och har roligt ihop. Ingen kör sitt eget race utan vi är verkligen ett team, som är hjälpsamma och vill det bästa. Vi kommunicerar också bra, vi finns där för varandra och är lyhörda. Att vi är väl organiserade och samspelta återspeglar sig hos spelarna, de är trygga i att vi är ett väl fungerande ledarteam", säger Therese.

Efter bortamatchen mot Warberg nyligen blev Sirius IBK hyllade av hemmalagets ledning som gav en stor eloge till den fantastiska ledarstaben. Även dialogen med spelarna beskrevs som fantastisk. Therese tror att det beror på att de utstrålar glädje, är bra på att knyta kontakter och inte ser rivalitet mellan ledarteamen. "Bjussar man på leenden och sprider det så får man också det tillbaka. Vi har även bra koll på vem som gör vad och det brukar inte vara några frågetecken. Det är ett väl fungerande och seriöst lag som kommer och Warberg såg nog det", säger hon.

Bra sammansättning av spelare
"Truppen vi har i dag är en otroligt bra sammansättning av spelare. Alla behandlar varandra väldigt väl, det är verkligen ett riktigt lag där alla känner att de hör till laget och är uppskattade. Vi har juniorer som får synas och bli trodda på, de yngsta i a-laget är födda 1996, och de äldre i laget är jättebra förebilder. Det är ett välkomnande lag som också försöker ses utanför match och träning och det är mycket skratt", säger Therese och fortsätter: "Utmaningen för oss nu är att vi måste börja plocka några trepoängare, att visa att vi ska vara kvar i SSL. Siktet är fortfarande inställt på slutspel. Det är viktigt att fortsätta spela vårt spel, att tro på det system som vi kan och ska spela. Poängen kommer!"

"Fler på läktaren lyfter oss verkligen"
"Det är jätteviktigt för oss med mycket publik. Vi vill kunna bjuda på riktigt bra matcher. Med det spelsystem vi har så vet vi att det blir åka av. Det blir inte tråkigt. När vi har haft förlust får vi jobba mer för att få dit publiken. Fler på läktaren lyfter oss verkligen", menar Therese som tillsammans med hela laget hoppas på stor uppslutning och starkt stöd av publiken vid kommande matcher.

Spelarnas mentorskap för ungdomslagen ger mycket
Therese upplever att det finns en ny energi i hela Sirius IBK. "Det är många personer som kommit in i föreningen och som vill vara med och bidra i hela verksamheten och runt a-laget. Det finns ett stort engagemang från de yngsta lagen upp till seniorer, inte minst alla engagerade ledare och föräldrar i barn- och ungdomsverksamheten. Det märks att man tycker att det är roligt att engagera sig."

Spelarna i a-laget är faddrar till ungdomslag i föreningen och deltar på ett par träningar och matcher med "sitt" lag varje säsong. Therese har hand om det praktiska runt mentorsverksamheten och är övertygad om att det betyder mycket för samhörigheten i hela föreningen. "Jag tycker mig se ett annat engagemang nu bland a-lagsspelarna för mentorskapet. De förstår att de är förebilder, tar på sig den rollen och ser vad mycket det betyder i föreningen att de tar sig den här tiden med ungdomslagen. Det uppskattas mycket bland de yngre spelarna! Många av dem sitter sedan stolta på läktaren när a-laget spelar."

Från engagerad innebandyförälder till lagledare i SSL
Innebandyintresset väcktes hos Therese när äldsta sonen började spela för åtta år sedan och tog ännu mer fart när han började spela med juniorerna. "Jag var en engagerad förälder, som fixade en hel del kring juniorlaget och det blev fler och fler uppgifter. Det var jätteroligt och där blev Sirius min förening", säger Therese som framför allt såg det roliga i att jobba nära spelarna. "Jag träffade också många likasinnade och var med juniorerna ett par år och hjälpte till", fortsätter hon.

Efter en tid som sekreterare i styrelsen fick hon frågan om rollen som lagledare för a-laget för ett och ett halvt år sedan. De hade då åkt ur SSL och hade spel i allsvenskan framför sig kommande säsong. "Det kändes som en jätteutmaning och det var med en helt ny ledarkonstellation. Det kändes bra då att det var allsvenskan, att jag inte skulle direkt till SSL som lagledare. Men nu ser jag att det är ingen större skillnad på mina uppgifter i SSL jämfört med säsongen innan, det är i princip samma rutiner och de satte vi förra året. Min huvuduppgift är att ge spelarna bästa möjliga förutsättningar utanför själva spelandet" avslutar Therese.

Av: Kina
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners