Tillbaka

Falun för svåra

Efter två riktigt bra insatser var förväntningarna lite uppskruvade inför mötet med Falun på annandagens Superligamatch. Det skulle dock visa sig att Falun var det bättre laget idag samtidigt som Sirius inte lyckades komma upp riktigt i samma nivå som senast mot Storvreta eller Caperiotäby.
Laget fick dock en riktig drömöppning av matchen med två mål på lika många minuter, först är det Johan sr Eriksson som sätter en straff och halvminuten senare skjuter Jonas Berggren en hård passning på bortre stolpen till Johan jr Eriksson som enkelt kan styra in bollen. I det läget kändes det väldigt lätt men matchen hade knappt börjat och Falun skulle komma tillbaka i matchen.

I den fjärde minuten har ”junior” chansen att utöka till 0-3 efter en fin passning från Peter Berlin. Falun ser ut att vara lite tagna på sängen men har en dålig vana att inleda sina hemmamatcher svagt. När Falun drar på sig en utvisning i den femte minuten blir det tyvärr mål i fel kasse, Rasmus Enström jobbar högt upp i banan och vinner bollen på Sirius planhalva. Vänder ut och sen tillbaka och chansar med ett skott på mål som går in lågt på Petter Nilsson. Spelmässigt så här långt är Sirius det något bättre laget men Falun jobbar sig in i matchen och tar över ju längre perioden spelas. Med mindre än minuten kvar av perioden kan Falun kvittera, vilda protester kommer från Siriuslägret som menar att en motståndare tagit med sig bollen med handen i mitten av planen men protesterna hjälper inte och lagen kan gå till periodvila med 2-2 i protokollet. Sista minuterna dominerar Falun bollinnehavet stort och Sirius fick mest slå ifrån sig, Falun vinner skotten med 9-7.

I andra perioden fortsätter Falun att dominera bollinnehavet och spelet motiverar tabellpositionen, man rullar bollen snabbt och kedjan med Rudd – Enström och Carlström är fruktansvärt svårstoppade. Falun tar ledningen med 3-2 i den tredje minuten men John Barck svara för en snabb replik genom att skjuta in 3-3 endast halvminuten senare. Falun fortsätter att dominera bollinnehavet och håller bollen länge inom laget genom att spela lite ”Siriusspel” med långa passningar mellan varandra och låta Sirius jaga.

Falun tar åter ledningen då Johannes Skog skjuter ett skott från höger som inte såg helt otagbart ut. Sirius tvingas att spela med ganska liten box då man har svårt att komma åt sina bollskickliga motståndare, matchen är helt olik de två föregående det är svårt att komma åt bollhållarna och rörligheten i Falun ställer till det för gästerna. Båda lagen drabbas en varsin utvisning innan perioden är slut men inget mål i något av de två numerära överlägena. Perioden slutar 2-1 till Falun och skotten med 8-3.

Tredje perioden blir ganska sönderryckt av utvisningar och det blir lite grinigt på planen, Falun gör 5-3 i periodens första minut. Det är Rasmus Enström som får bollen från Alexander Carlström efter lite plottrigt spel av Sirius i mittzonen. Minuten senare zorrar Ciya Hajo in 6-3 och matchen känns avgjord. Därefter börjar domarparet att plocka utvisningar som man inte gjort tidigare i matchen och det blir lite grinigt. Falun tilldöms en tveksam straff sett med Siriusögon, Rasmus Enström tar hand om den och sätter den säkert bakom Petter Nilsson i kassen. Innan periodens slut kan Johan jr Eriksson snygga till siffrorna när han sätter matchens sista mål till 7-4.

Om man skall sammanfatta insatsen så kommer inte Sirius upp i nivån som man kan spela på, samtidigt mötte man kanske Superligans bästa lag just nu. Nu stundar ett uppehåll på två veckor innan det är dags för bortamatch mot Helsingborg måndag den 9 januari.

//Peter Bohlin
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners