Tillbaka

Ett klart steg i rätt riktning

Måndagskvällens match i Superligan mot AIK på bortaplan var ett klart fall framåt för Sirius, efter två inledande förluster kom äntligen säsongens första poäng. Matchen slutade 6-5 (2-2, 0-0, 3-3, 1-0) efter förlängning. AIK kunde alltså ta extrapoängen genom att göra mål med endast tre sekunder kvar av sudden men det hade nog inte varit många som hade klagat om Sirius hade tagit med sig alla tre poängen under ordinarie tid.

Inför matchen fanns det stora frågetecken kring en del spelares deltagande, men både Erik Svenson och Dan Johansson kunde vara med efter att dem känt sig för på värmningen, Johan sr Eriksson kunde dock ej vara med på grund av sin stukning och Gustav Eriksson satt på läktaren med sin muskelbristning i låret. Dan Johansson gjorde för övrigt säsongsdebut i kvällens match.

Det hade kanske kunnat starta bättre än att få ett baklängesmål redan efter en minuts spel då AIK sätter en frislagsvariant, och i den sjunde minuten visar Karl Johan Nilsson kyla och klass när han fintar ut Petter Nilsson från målet och lägger in bollen längs med mållinjen. AIK är ofta väldigt effektiva när man etablerar sig i motståndarnas zon vilket man visar även i denna match.

Peter Berlin var en av Sirius bästa med sina 3 mål mot AIK

Spelmässigt är det dock ingen större skillnad mellan lagen denna afton, möjligen ett litet plus till Sirius som har mer boll och mer av spelet än hemmalaget. Patric Krisandersson reducerar till 2-1 i den sextonde minuten och Peter Berlin kvitterar till 2-2 i den sista sekunden av perioden vilket får ses som ett ganska rättvist resultat så långt.

Den andra perioden går till Sirius och nog borde det blivit utdelning på någon av de flertaliga chanser man skaffade sig. I den andra minuten är det nära att Anton Fredriksson kan peta in ledningen efter ett snyggt inspel från Peter Berlin men skottet kom rakt på målvakten. Båda lagen slarvar en del med bollen på mittplanen vilket skapar en del oväntade situationer, eller möjligheter om man vill kalla det så. Perioden slutar mållöst, det enda som noteras är tre utvisningar fördelat på två för AIK och en för Sirius.

Det hettade till framför AIKs Patrik Jansson i kassen

När Sebastian Gafvelin blir utvisad i inledningen av tredje perioden får Sirius utdelning på sitt numerära överläge, det är Peter Berlin som sätter sitt andra mål för kvällen av tre totalt. Det tar dock bara en halvminut innan AIK åter kan kvittera, det är i samband med en avvaktande Siriusutvisning som man tar ut målvakten och Henrik Lorendahl kan göra sitt andra mål för kvällen.

Sirius visar upp en betydligt bättre inställning och presterar klart mycket bättre än i den senaste matchen mot Falun. När Sirius åter tar ledningen och gör 3-4 så föranleds detta av att en spelare i AIK missar bollen och Sirius Patric Krisandersson får tag på bollen och spelar den direkt till Peter Berlin som kommer in från vänsterkanten och sprätter upp bollen bakom Patrik Jansson i AIK-målet. Idag stämmer anfallsspelet bra i Sirius, tidigare har det varit svårt att hota då man inte kommit in på mål med forwards och boll. När Krisandersson gör sin tredje poäng för kvällen genom ett snyggt instick från baksidan av mål till Erik Svenson som sätter 3-5 känns det som att detta kommer ge tre fräscha och välbehövliga poäng.

Sirius gjorde säsongens bästa insats mot AIK på måndagkvällen

Men Jon Möllersten och Daniel Thorsson ser till att matchen slutar 5-5 efter ordinarie tid, kvitteringen kommer till när Sirius har en man utvisad, en mycket tveksam utvisning för otillåten trängning på John Barck. I den efterföljande förlängningen går båda lagen för seger och det blir händelserikt men när det ser ut som att matchen skall sluta oavgjort sätter Kevin Lieback Asp segermålet till 6-5 för AIK med endast tre sekunder kvar. Det blev en hel del protester från Siriusbänken i samband med målet då man menar att det borde ha blivit ett Siriusfrislag i momentet före målet.

Patric Krisandersson var inblandad i 3 mål mot AIK

Om man skall sammanfatta Sirius insats så är den ett stort steg i rätt riktning, jag tror aldrig att Sirius haft så stort bollinnehav i Solnahallen i någon match tidigare. Man har för övrigt aldrig tagit poäng i Solnahallen. Peter Berlin gör 3 mål, och backen Patric Krisandersson gör tre poäng genom 1+2 vilket är glädjande.

Nästa match spelas i Fyrishov söndag den 9 oktober klockan 16,00 då hoppas vi att det kommer fler och tittar på matchen än de 489 som letat sig till Solnahallen denna måndagskväll.

//Peter Bohlin
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners