Tillbaka

"Ett fantastiskt kvitto på att vi har jobbat i rätt riktning"

Ted Wikström om att Sirius IBK är finalist i Årets ungdomsförening inför Uppsala Idrottsgala

IK Sirius IBK är en av de fyra finalisterna i kategorin Årets ungdomsförening inför Uppsala Idrottsgala den 20 november. IK Sirius IBK har även en till finalist genom Jonas Boväng i kategorin Årets ungdomstränare.

Nomineringsjuryns motivering för Årets ungdomsförening lyder:

Sirius innebandy: ”I skuggan av giganten Storvreta fostrar Sirius innebandy ständigt nya talanger. Spelare från klubben är överrepresenterade i distrikts och juniorlag och har en mycket bred ungdomsverksamhet.”

Ted Wikström, som är utvecklingsansvarig i Sirius IBK, glädjs åt att kvalitén i föreningens ungdomsverksamhet uppmärksammas genom nomineringarna:

”Det är ett fantastiskt kvitto på att vi har jobbat i rätt riktning i många år nu. Det är roligt att uppmärksammas, inte bara för elitverksamheten, utan även för att vi har en bra ungdomsverksamhet. Det finns både bra bredd på ungdomssidan och bra elitverksamhet i föreningen.Det känns också bra att mäta i kvalité, inte bara i resultat. Jag tror att det som bidragit till nomineringen är dels de många duktiga, kunniga ledare som finns i föreningen, dels att vi har jobbat hårt med SIU-modellen. Det arbetet börjar ge resultat redan nu, men det är ett långsiktigt arbete och det dröjer nog 5-10 år till innan resultaten visar sig ordentligt. Vi har också ökat medlemsantalet, det har bildats massor av nya lag och vi har en innebandyskola som fungerar jättebra. Det är många barn och ungdomar som söker sig till vår verksamhet.”, säger Ted.

”Som utvecklingsansvarig i föreningen har jag givetvis ett jättefint uppdrag och känner stolthet. Det är lätt att jobba i en förening där alla går åt samma håll och mot samma mål. Vi fortsätter att utveckla den blåsvarta tråden som vi har jobbat fram och har bra lagsamarbeten i föreningen. Det finns många olika miljöer för spelarna att utvecklas i och jag försöker vara länken mellan lagen. I rollen som utvecklingsansvarig får jag en bra bild av hela föreningen, jag ser helheten, och det är jätteroligt!”, avslutar han.


Allmänheten kan rösta på sina favoriter i de olika kategorierna på Uppsala Idrottsgalas hemsida http://idrottsgalan.sportwire.se/nominera-och-rosta/ fram till den 14 november. Sedan läggs folkets röster samman med en röstningsjury. Vinnare av högst totalpoäng tar hem priset på kvällen 20:e november på Fyrishov.

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners