Tillbaka

Dubbelseger i helgen

Det blev seger i båda helgens träningsmatcher. På lördagen mot Visby med 9-4 (2-1, 4-1, 3-2) och söndagen mot Granlo med 5-3 (2-1, 2-1, 1-1).
Det blev seger i båda helgens träningsmatcher. På lördagen mot Visby med 9-4 (2-1, 4-1, 3-2) och söndagen mot Granlo med 5-3 (2-1, 2-1, 1-1).

Glädjeämnet från lördagens match var att hela åtta olika målskyttar noterades i protokollet. Annars var skillnaden mellan lagen lite för stor för att det skulle bli någon riktig match av det.

Söndagens match i Fyrishov mot Sundsvallslaget Granlo slutade med knapp seger 5-3 för hemmalaget. Det var ett mycket defensivt Granlo som ställde upp med ett kort lag som gjorde att det blev ganska mycket bollinnehav till Sirius.

När chansen sedan bjöds så ställde Granlo om för att kontra, Sirius var dock minst lika kvicka i sina omställningar och matchen fick ingen riktig karaktär.

- Vi går på halvfart säger assisterande tränaren Mathias Östlund direkt efter matchen vilket också är Viktor Matsenius uppfattning.

- Vi har 30-40% till att ge säger Matsenius och fyller på med att några spelare också kan höja sig mer än de 30-40% som laget har mer att ge.

Hemmalaget kör på med tre femmor hela matchen och startar matchen i ett högt tempo där bollen går snabbt i laget. Första perioden slutar 2-1 efter mål av Robin Wahlberg och Dan Johansson.

I andra perioden är matchbilden ungefär likvärdig den första, Granlo ställer upp och fokuserar på försvar. Man lyckas också med ambitionerna att hålla Sirius utanför boxen, de flesta avsluten togs långt ut från målvakten. Perioden slutar 2-1 efter mål av Peter Berlin och Johan jr Eriksson, noterbart i övrigt från perioden är Petter Nilssons straffräddning i den sjunde minuten.

Tredje perioden slutar oavgjort 1-1 och Matsenius matchar Niko Lehtonen som suttit på bänken tills fem minuter kvar av matchen. Niko kommer in och ger 100% och stöter högt och energiskt. Erik Svenson spelar fram Niko som ligger och fiskar lite på högerkanten, med ett snyggt skott i det vänstra krysset visar Niko att han blir att räkna med när han får chansen.

- Niko har visat framfötterna och han ger alltid 100% när han får chansen säger Matsenius efter matchen.

Sirius spelar på tre femmor, piggast i dagens match är den med backarna Oskar Eneman och Linus Bergström bakom Robin Wahlberg, Peter Berlin och Anton Fredriksson.

//PB
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners