Tillbaka

DM-Guld i HJ19!!

IK Sirius IBK P96 gör det igen! Tidigare under säsongen blev man historiska genom att som första Uppländska lag vinna världens största innebandyturnering, Storvretacupen, två år i rad. Nu slog man till igen, som det yngsta lag någonsin att vinna guld i HJ19-klassen i ungdomsslutspelet om man ser till snittålder!
Men vi börjar från början..

Fredag eftermiddag, och kvällen skulle innefatta två matcher; Kvartsfinal i P15 mot Hagunda IF P97 som kom 2:a i P15B och lite senare kvartsfinal i HJ19 mot överlägsna seriesegrarna Gävle GIK.

Vi inledde mot Hagunda i P15-klassen. Där fick vi bra motstånd mot ett Hagunda som ville spela innebandy. Vi är vana att möta äldre spelare, men fick nu uppleva en lite ny situation då yngre och lite mindre, men ack så ettriga motståndare skulle besegras. Vi har vissa problem under matchen, och var inte helt nöjda med spelet, men vi är lite tyngre och sätter i en växel extra när det behövdes som mest, och vann tillslut med 4-1 trots inte allt för övertygande spel.
Målskyttar: Stoffe, Linus, Jocke, Rasmus

45 minuter senare var det dags för att inleda HJ19-slutspelet. En på förhand snudd på omöjlig uppgift väntade, då seriesegrarna Gävle GIK, som fullkomligt öst in mål under säsongen, stod för motståndet i Alliansens A-hall.
Vi hade förstärkt upp vår unga trupp med Frisk, Pogge och Calle BK från JAS-laget, tre killar med stora Siriushjärtan. Vi inledde matchen strålande och gick upp i en 2-0 ledning efter fantastiskt spel. Vi skötte defensiven på ett strålande sätt, och hade fina omställningar. När hesa Fredrik tjöt efter 60 spelade minuter stod vi som segrare med resultatet 5-3. Miraklet hade inträffat! Definivt en av de bästa insatserna av grabbarna i P96 för säsongen, och en match att minnas ett långt tag framöver!
Målskyttar: Gradin, Jocke, Stoffe, Isak, Hannes

Lördagen innebar ett innerligt pusslande med uppställningar för att kunna få ut max av killarna i båda semifinalerna. Vi inledde eftermiddagen med en stenhård fajt mot Stenhagens KK. Stenhagen lirar fin innebandy och är alltid roliga att möta. Vi hade till denna match fått ytterliggare en förstärkning i Hugo, också han från JAS. Om 96:orna varit lite mer framstående i kvartsfinalen, så var de lite äldre tungan på vågen i denna match. Trots tidigt baklängesmål så tuggar vi på framåt och i slutet på 2:a perioden har vi en 4-1 ledning. Stenhagen reducerar precis innan paus, och kommer ut som ett helt nytt lag i tredje perioden. Man lyckas gå ikapp till 4-4 och tar matchen till förlängning. Där är det vi som står för chanserna, och hade två gyllene lägen att avgöra. Matchen går till straffar där Jonas spelar bra och Calle BK sätter båda sina. Det dröjer dock till suddenstraffar innan Jonas räddar, och Felix får äran att avgöra och sätter dit bollen. Final!!!!
Målskyttar: Hugo x 2, Pogge, Ludde

En kort vila, i med lite energi i form av lättare mat, och sedan ladda om för ny match. Det var dags för semifinal i P15 mot IBK Östhammar. Vi väntade oss en tuff match, då alla motståndare alltid är extra taggade mot just oss. Men när det väl var dags för match så gick vi inte att känna igen. Det tog bara 26 sekunder innan Östhammar tagit ledningen. Vi såg ut att vara chock, och fick aldrig igång vårt spel. Vi lyckas hålla nere siffrorna och det står bara 1-0 till motståndarna i paus. Bättring beordrades i paus, men det ville sig inte denna dag. Östhammar gör en enormt bra match och fullständigt pulvriserar Siriusförsvaret och går upp i en 4-0 ledning innan vi vaknar till och reducerar tre gånger om till 4-3. Men Östhammar fortsätter pumpa på och orken tryter hos Siriuslaget. 4-3 blir 7-4. Vi får dock fart på maskineriet igen och går upp till 7-6 och har några riktiga kanonlägen att kvittera, men det ville sig inte denna gång, och det blir respass i semin för Sirius detta år, en klar missräkning!
Målskyttar: Micke, Masalin, Foppa, Isak, Jocke, Stoffe

Så var vi där, finalsöndagen.. Inte var det någon på förhand som hade kunnat tro att när vi summerar helgen så var det HJ19-finalen vi skulle spela, och inte P15. Men, vi fick ju trots allt en chans att reparera lördagens miss. För motståndet i finalen stod serietvåan, tillika svenska mästarna för P95, Hagunda IF för motståndet. Under säsongen hittills har vi vunnit varsin match. Hagunda inleder effektivt, utan att dominera i spelet, och går upp i en 3-0 ledning. Trots det stora underläget så börjar sådana här situationer bli vår styrka. Efter den andra perioden så är det 3-3 och nu har vi vind i seglen! Vi tar tag i spelet och vinner skotten med 17-8 de två sista perioderna vilket talar sitt tydliga språk. Trots detta så är det Hagunda som gör dom tunga målen, både 3-4 och 4-5. Det sista var en omdiskuterad situation där domarna hamnade i fokus. Men trots motgångarna så ger aldrig blå/svart upp. Vi tar keepern och får chans att spela 6 mot 4, Hagunda går bort sig och 19.27 sitter kvitteringen till 5-5 mycket rättvist! Matchen går till sudden, där spelet går fram och tillbaka utan några direkta stekheta målchanser, utan lite småfarliga skott åt båda hållen. Det blir straffar, och väl där så stänger Jonas igen butiken och när både Jocke och Hannes sätter sina så är saken klar - DM GULD!!!!!
Målskyttar: Calle BK x 2, Jocke x 2, Micke

Efter en intensiv helg, som avslutades på snyggast möjliga sätt då guldet i HJ19 bärgades, så väntar ett obligatoriskt fystest på torsdag innan träningen trappas ner under ett par veckor tills det är dags för att börja förbereda sig för AXA Floorball Cup i Falun i maj.

Straffarna i HJ19-finalen:
http://www.youtube.com/watch?v=5LrmVsaHtXM&context=C471d8ebADvjVQa1PpcFN2_spWPxjlGKnc2xoqy9dvlAYLfSUx-A0=


Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners