Tillbaka

”Det kommer att bli jobbigt att möta Sirius P16/Junior Elit”

konstaterar Jonas Boväng fyra veckor in i försäsongsträningen

Jonas Boväng har nyligen tillträtt som ansvarig för P16/Junior Elit vilket innebär att han ansvarar för en trupp spelsugna killar i åldern 16-18 år. Killarna kommer främst att spela i två olika serier, H19 och H3. Utöver detta medverkar man även i Juniorallsvenskan (JAS) där laget består av spelare från P16/Junior Elit samt spelare från samarbetsföreningen Gottsunda IBK och a-laget.

Jonas, vad kan du säga om truppen i nuläget?
- Det ser riktigt, riktigt bra ut! Men truppen är inte färdig på långa vägar. Just nu är vi fyra veckor in i försäsongen och det gäller för killarna att visa vilka som är redo att lägga ned den tid och det engagemang som krävs för att spela på denna nivå, vilka som verkligen ger sig in i matchen med brinnande ögon. Vi räknar med att ha truppen klar i början av juli. 

Jonas Boväng är långt ifrån ensam att jobba med P16/Junior Elit-truppen utan har en stark stab av ledar- och tränarkollegor, som Daniel Paulsson, Calle Bergström, Roger Ohlström, Peter Åhlenius och Göran Aspnäs.

Du kommer ju närmast från rollen som Utvecklingsansvarig i IK Sirius IBK och har varit en av de ledande krafterna i färdigställandet av den Blåsvarta tråden. Hur har ni implementerat detta i ert arbete med laget?
- Vi jobbar tydligt med Svart/Guld inriktning i vår trupp vilket betyder att vi lägger stort fokus på elitverksamhet och de som vill satsa vidare mot senior elitnivå. Det Bruna spåret är breddverksamheten som är otroligt viktig och där gör föreningen ett fantastiskt jobb.

Vi har fått jättemycket fina lovord från andra föreningar vi möter som är imponerade av miljön vi har för våra unga spelare här i Sirius, vilket är väldigt roligt. Nu är det viktigt att vi inte lutar oss tillbaka och ser detta arbete som avslutat utan att vi fortsätter utveckla vår ungdomsverksamhet och ser den Blåsvarta tråden som ett levande dokument. 

P16/ Junior Elit är verksamheten under a-laget, hur gör det sig märkbart?
- En väldigt viktig del är att förbereda killarna inför vad det innebär att vara elitspelare på seniornivå. Det är en tuff resa, både mentalt och fysiskt och man måste vara villig att satsa och jobba hårt om man vill nå hela vägen. Vi satsar på att bygga upp en träningskultur och har ett nära samarbete med a-laget. 

Vad kan du säga mer om laget i detta skede?
- Vi är som sagt fyra veckor in i försäsongen och det ser sjukt bra ut! Vi snittar runt 30 spelare per träning och vi kör 3 dagar i veckan. Killarna har en grym inställning och vilja och det är härligt att se! Vi ser fram emot kommande säsong och jag kan bara konstatera att det kommer att bli riktigt jobbigt att möta Sirius i år, avslutar Jonas Boväng.

/HB

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners