Tillbaka

"Det känns väldigt kul att ta ett kliv uppåt"

Tidigare Siriusjunioren Axel Gåve till a-lagstruppen efter tre utvecklande år i samarbetsföreningen Gottsunda IBF

Axel är född 1994 och har tidigare spelat med Sirius juniorer. Han kommer närmast från division 1 med Gottsunda IBF, som är Sirius samarbetsförening. Axel har utvecklats mycket i Gottsunda och nu har han ett tvåårskontrakt för Sirius IBK:s a-lag.

”Det känns väldigt kul att jag ska spela med Sirius och ta ett kliv uppåt i karriären. Det känns som att det har gått sakta men säkert framåt för mig de här åren. Den gångna säsongen utvecklades jag, bland annat för att jag fick en ny roll som back, vilket har breddat mitt spel. Det har varit jättebra med tiden i Gottsunda och att få utvecklas där. Det har varit viktiga år för att kunna ta detta steg.”, säger han.

Han började träna med a-laget för en dryg vecka sedan, men kände flera av dem redan innan.
”Jag har tränat lite med dem tidigare, ungefär en gång i veckan som junior i Sirius och även en del under tiden i Gottsunda. Många av dem har jag spelat med också. Det känns jättebra!”, avslutar Axel.

David Ahlmark, huvudtränare i Sirius, berömmer Axels spelskicklighet:
”Axel kan egentligen spela på alla positioner. Vi får se var han hamnar, vi har tagit in honom som center/forward. Han är väldigt spelskicklig, har bra teknik och bra skott. För honom handlar det om att ta sig in i SSL och allt vad det innebär. Han är en spelare som vi tror mycket på”, säger David.

/KN

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners