Tillbaka

"Det känns som att komma hem"

Erik Svenson återkommer till Sirius IBK efter två år i Warberg och ser fram emot att mötas av ett lag och en förening som har utvecklats mycket sedan sist.

Välkommen tillbaka Erik!
- Tack! Det känns väldigt kul och helt rätt, det var ett naturligt kliv. Vi har saknat Uppsala och Sirius. Från början var tanken att vi skulle vara i Varberg i två år och beslutet att återvända har mognat fram. Det känns mycket bra att få komma tillbaka till Sirius. Innebandymässigt har det hänt mycket sedan jag var där och jag kommer också att få se en förening och organisation som har utvecklats sedan dess. Jag gillar även hela satsningen på ungdomsverksamheten och gemenskapen i föreningen.

Hur ser du på de två säsongerna i Warberg för egen del?
- Jag har haft väldigt olika roller under tiden i Warberg. Sammanfattningsvis har det varit två utvecklande år. Jag är en bättre innebandyspelare nu än när jag åkte.

Hur ser du på Sirius insatser under säsongen?
- Jag är väldigt positivt överraskad, även om jag visste att det var ett intressant lag som var på gång. De var nederlagstippade, men det var ett klart styrkebesked att nästan nå slutspel. Även hur de har spelat är imponerande. De har slagit de flesta, inte släppt in så många mål och är svåra att möta.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?
- För egen del ska det bli väldigt roligt att spela i Sirius igen, det ser jag fram emot. Hur högt vi placerar oss kan jag inte svara på än, men jag ska göra allt för att bidra till att positionen i tabellen förbättras.

När kommer du till Uppsala och ansluter till laget, där du väl känner många?
- Vi kommer till Uppsala runt 1 juli, men jag åker upp några gånger under våren och hoppas kunna vara med och träna vid några tillfällen. Men troligen blir det inte så många träningar med laget innan semestrar. Jag känner många i laget och har spelat med åtminstone tio av dem. Jag har många kompisar där och spelade ju i fyra år i Sirius, så det känns som att komma hem.


”Med Erik får vi in en massa rutin, han är en spelskicklig och bollsäker spelare som kan spela på flera positioner. Jag är säker på att vi kommer att ha stor nytta av honom. Vi har en relativt ung trupp, så det är bra att vi får fylla på med lite mer rutin också.”, säger David Ahlmark, huvudtränare i Sirius IBK.

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners