Tillbaka

”Det ger jättemycket energi att jobba vidare!”

Jonas Boväng, tränare för Sirius P16/Junior Elit, är finalist i ”Årets Ungdomstränare” inför Uppsala Idrottsgala

Nu är finalisterna till Uppsala Idrottsgala klara! Jonas Boväng, tränare i IK Sirius IBK P16/Junior Elit, är en av fyra finalister i kategorin Årets ungdomstränare. Sirius IBK är även finalist i kategorin Årets Ungdomsförening, vilket Jonas ser som en bekräftelse på helheten i arbetet inom föreningen.

Motivering:
Nomineringsjuryns motivering för Jonas Boväng som Årets Ungdomstränare lyder: ”En engagerad och kunnig ledare som sätter ungdomars utveckling och välmående i fokus. Med sitt tålamod, kunskap och vilja har han bildat ett av Sveriges bästa ungdomslag inom innebandyn.”

Grattis Jonas! Vad betyder det här för dig?
”Jag är jätteglad och det är mycket blandade känslor, det är riktigt roligt och det är klart att det betyder mycket! Det ger jättemycket energi att jobba vidare på det sätt som vi gör idag, det är ett kvitto på att vi gör saker bra. Men det är inte en enmansshow. Det betyder att alla runt omkring jobbar bra, vi är ett team med bra personer som var och en har sina roller. Cred behöver alla få, oavsett om det gäller idrott, jobb, familj eller annat, men jag ser det större. På individuell nivå är jag trygg och vet vad jag gör, men framförallt är det kul att föreningen också är nominerad i kategorin Årets Ungdomsförening. Det visar på att det finns en röd tråd, den blåsvarta tråden, i det vi gör i alla led.”

Vad tror du har varit avgörande för att du är en av finalisterna?
”Det är svårt att veta, men jag hoppas att det både är arbetet man gjort och engagemanget, att det märks att vi jobbar både sportsligt och utanför planen med att vara tydliga och att spelarna ska må bra. Jag hoppas också att det syns att vår verksamhet ger ringar på vattnet, att den tid och det engagemang man lägger ned ger resultat.”

Allmänhetens röstning öppen till den 14 november
Allmänheten kan rösta på sina favoriter på Uppsala Idrottsgalas hemsida http://idrottsgalan.sportwire.se/nominera-och-rosta/ fram till 14:e november. Sedan läggs folkets röster samman med en röstningsjury. Vinnare av högst totalpoäng tar hem priset på kvällen 20:e november på Fyrishov.

Följ verksamheten i Sirius P16/Junior Elit, där Jonas är huvudansvarig tränare, på http://www.laget.se/IKSIRIUSIBP98 och via Facebook och Twitter 

Foto: Eva Ohlström

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners