Tillbaka

"Det är kul att se att innebandyn sprider sig!"

Calle Kostov-Bredberg, som just kommit hem med svensk guldmedalj från Student-VM, berättar om vistelsen i Singapore.

Calle Kostov-Bredberg kom för ett par dagar sedan hem från Student-VM i Singapore, där Sverige tog hem guldet på både dam- och herrsidan. Han hyllar både arrangemanget, gästvänligheten, sammanhållningen i truppen och att sporten växer runt om i världen. Japans kämparglöd och publikens köande för fotografering efter match imponerade också. 

Välkommen hem och stort grattis till guldet! Vad är din upplevelse av Student-VM?
- Det var bra upplägg på allt, de har gjort allt bra, och det var en superfräsch hall vi spelade i. Alla var väldigt hjälpsamma och jättetrevliga, de är sjukt gästvänliga där. Det var också kul att det var så mycket publik. Efter matcherna när vi skulle jogga ner så stod de och väntade på att få ta foton på oss. Vi var de stora stjärnorna där. I Sverige kanske man skriver autografer, men här ville alla ta kort – både vuxna och barn. Det var kul och annorlunda att de stod på kö för att ta fan-bilder och efter matcherna, när vi fått på oss civila kläder, så kom de igen och ville ta ännu fler bilder.

Det är en häftig stad och det var coolt att spela där. Det är kul att se att innebandyn sprider sig och att det går så snabbt framåt. Japan, Malaysia, Kina, Ryssland... Det var massor med länder med och det är nog det roligaste att se, att det växer. Det var också mycket högre nivå än vad jag faktiskt hade trott att det skulle vara.

Det var självklart roligt att åka till just Singapore och spela innebandy där. Vi hann inte med att se så mycket, men jag har varit där tidigare. Vi bodde i utkanten av Singapore, i vad jag tror är ett av världens största universitetsområden, och det var många transporter med buss för att ta sig runt. Det var väldigt varmt och fuktigt, så på matchdagarna var det inte aktuellt att sitta ute. Det fanns ingen ac i omklädningsrummen och det gick inte att svalka sig i fönstret heller eftersom det var så varmt. Man svettades hela tiden och jag drack säkert tio liter vatten varje dag. 

Berätta lite om matcherna!
- Vi hade förväntan om att Sverige skulle vara ett bra lag, och trodde nog innan att det skulle gå lättare än vad det gjorde. Vi fick höra att både Schweiz och Tjeckien i princip hade sina landslag på plats eftersom de flesta av dem pluggar, och Finland är ju alltid bra.

Vi vann alla våra matcher! I första matchen mot Schweiz blev det 4-3 och det var tajt. Då kände jag att det skulle bli många tuffa matcher. Sedan spelade vi mot Japan. De var inte så bra, vi vann med 20-0, men jag har aldrig mött ett lag som kämpat så mycket. De hade en otrolig energi och fortsatte att köra ramsor hela tiden, fast de låg under så stort. Vilken inställning och karaktär! Och den matchen gjorde jag ju mål... Tjeckien spelade bra, det slutade 7-3 och mot Finland vann vi med 8-1.

Tuffaste matchen var mot Tjeckien i semin, den avgjordes på sudden och slutade 5-4. De spelade rätt tråkigt och avvaktande och det var frustrerande. I finalen vann vi med 6-2 mot Schweiz. Vi firade förstås guldet och var ute och käkade sista dagen, tillsammans med tjejerna som ju också vann. 

Hur såg era förberedelser ut?
Vi träffades första gången på flygplatsen. Vi kom ner på eftermiddagen/kvällen och hann inte med så mycket den dagen. Dagen efter hade vi morgonträning och sedan dagen fri. Dagen därpå var det tidig morgonträning igen och sedan första matchen på kvällen. Det var alltså bara två träningar och lite teambuildning innan match, men det var bra sammanhållning och alla kom in i gruppen. Det blev inga smågrupper utan var kul och funkade riktigt bra även fast det var ett hopplock från många olika klubbar. Jag tror att alla tyckte att det var ett bra gäng, det var genomtänkt. Det var en bra ledarstab också, jag gillade David Jansson. Jag kände också igen många spelare sedan tidigare eftersom jag har mött de flesta. 

Gav det mersmak att spela i blågult?
- Ja! Det är kul att representera sitt land, oavsett om det är U19, Student-VM eller förstås i ett landslag. Det är speciellt, kul och stort. Man vill ju gärna göra det fler gånger... Det var verkligen kul, jag har bara gott att säga om Student-VM! 

Hur ser sommarplanerna ut?
- Jag åker till Spanien snart. Vi har träningsuppehåll i princip hela juli, då det är egen träning. Sedan drar det igång med innebandy i augusti igen och det blir bland annat ett läger i Finland innan säsongsstart. Det ska bli kul nästa år, jag är riktigt taggad!

/KN

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners